Köyler İçin 10 Milyon 933 Bin Lira Ödenek Kullanıldı

Aksaray Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, merkeze bağlı 84 köyde yürütülen hizmetler için 10 milyon 933 bin lira harcandı

AKSARAY - Aksaray Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, merkeze bağlı köylerde yürütülen hizmetler için 10 milyon 933 bin liranın harcandığı bildirildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkeze bağlı 84 köyde parke taşı çalışması, içme suyu depo yapımı,  depoların bakım ve onarımı, okul, cami, sağlık evi ve köy konaklarının bakım onarım işleri ile 60 köye çimento yardımlarından oluşan hizmetlerde 10 milyon 933 bin lira ödenek kullanıldığını söyledi.

Merkez ve ilçelere bağlı köylerin büyük çoğunluğunu ziyaret ettiğini belirten Ataklı, "Sorun ve ihtiyaçları yerinde tespit edip, talepleri değerlendirdik" dedi.

Köy içi kilitli parke taşı düzenleme çalışmalarında önemli mesafe alındığını söyleyen Ataklı, 84 köyde sadece Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle 394 bin 400 metrekare kilitli taş döşeme işinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ataklı, 66 köyde içme suyu depo yapımı, bakım ve onarımı, içme suyu pompası alım ve montajının gerçekleştirildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Köylerimizin içme suyu depolarındaki elektrikle çalışan pompalarının enerji ihtiyaçları da vatandaşlarımız için çoğu zaman sorun teşkil ediyordu. Bu sorunun çözümü için de ödenek kullanılarak, depoların yanına kurulan güneş enerjisi panelleri ile enerji ihtiyaçları karşılanmaya başladı. Bazı köylerimizde yetersiz olan su kaynaklarına ilave kaynakların sağlanması için sondaj çalışmaları gerçekleştirildi. Olumlu sonuç alınan bu sondajlardan sağlanan içme suyu, mevcut şebeke hatlarına ilave olarak aktarıldı."

Aksaray Köylere Hizmet Götürme Birliğince 60 köye 14 bin 665 torba çimento yardımında bulunulduğunu aktaran Ataklı, 11 köyde okul, cami, sağlık evi ve köy konaklarının bakım, onarımlarının gerçekleştirildiğini bildirdi.

Vali Ataklı, Hasandağı bölgesinde yürütülen sportif faaliyetlerde aktif olarak kullanılan yamaç paraşütü atlama platformunun da yine birlik tarafından düzenlemesi ve kilitli parke taşı döşemesinin yapıldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA