Sanatçı Gülben Ergen, Kars'ta Okul Açılışına Katıldı

Sanatçı Gülben Ergen, hayırsever iş adamı tarafından Kars’ta yaptırılan ortaokulun açılışına katıldı.

Sanatçı Gülben Ergen, Kars'ta Okul Açılışına Katıldı
Örnek mahallesinde Karslı hayırsever iş adamı Sezgin Baran Korkmaz tarafından yaptırılan Cevriye Tatiş ortaokulunun açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Okulun açılış törenine sanatçı Gülben Ergen de katıldı.

Ergen, Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, iş adamı Sezgin Baran Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte okulun açılış kurdelesini kesti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kars Valisi Günay Özdemir, okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Günay Özdemir, "Kars’ta eğitimin çilesini çekmiş ve eğitimin önemini anlamış bir kişi olarak Baran bey gerçekten bu konuda Kars’a eğitim alanında çok yatırımlar yapmış. Bu işin çilesini çekmeyen, bu işin zahmetini çekmeyen bu işin önemini aslında bilemez. Onun için bu işin söyleminden çok eyleme dönük bir şekilde faaliyet gösterdiği için de gerçekten önemli bir icraat yaptığını düşünüyoruz. Çünkü son yıllarda hep işin söylemindeyiz. Eğitimin önemli olduğundan bahsederiz. Ama çaba anlamında, gayret anlamında ucundan tutma anlamında hepimiz kimseyi ayırt etme anlamında söylemiyorum. Toplumda böyle bir aşırı söylem ama eyleme geçme anlamında maalesef biraz vurur duymazlık yaşıyoruz. Onun için sayıları çok az olan, bu konuda eyleme geçme konusunda gayret eden hemşehrilerime, vatandaşlarımıza Tatiş ailesine ben teşekkür ediyorum. Çünkü bu konuyu gerçekten önemsiyorum" dedi.

Vali Günay Özdemir’in konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Milletvekilleri Selahattin Beyribey, Ahmet Arslan ve hayırsever iş adamı Sezgin Baran Korkmaz da konuşma yaptı.

Konuşmaların artından iş adamı Korkmaz’a Vali Özdemir tarafından, Tatiş ailesine de Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Bayribey tarafından plaket takdim edildi.

Daha sonra okula geçen sanatçı Gülben Ergen, öğrencilerden oluşan folklor ekibinin gösterisi izledi. Katılımcılar okulu gezerken, okuldan ayrılan Gülben Ergen gazetecilerin sorularını cevaplamadı.
Kaynak: İHA