Eyüp'te Okul Kantinleri Denetlendi

Denetimlerde, hijyen kurallarına uymayan, evrakları eksik olan ve satılması yasaklanan gıdaları satan işletmeciler uyarılarak, gerekli şartları yerine getirmeleri için süre verildi

Eyüp Belediyesi ekipleri, ilçedeki okulların kantinlerinde denetim yaptı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da katıldığı denetimlerde, kantinlerde satılan ürünlerin hijyenik olup olmadığı, üretim izni olmayan gıdaların satılıp satılmadığı ve ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edildi. Denetimlerde, hijyen sertifikası, vergi levhası ve ruhsat kontrolü de yapıldı.

Bilgilendirme ve uyarıların da yapıldığı denetimlerde, kantinlerde satılması yasak olan ürünlerin listesi ve çocukların beslenmesine yönelik bilgiler içeren dokümanlar kantin işletmecilerine verildi. Ekipler, hijyen kurallarına uymayan, evrakları eksik olan ve satılması yasaklanan gıdaları satan kantin işletmecilerini uyararak, bu kişilere gerekli şartları yerine getirmeleri için süre verdi.

- Aydın: "Kuralları tavizsiz şekilde uygulayacağız"

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, denetimler esnasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kantinlerde çocukların sağlığını tehdit eden, zararlı gıdaların satılmasının yasaklandığını hatırlattı.

Kendilerinin denetimleri sağlıklı nesiller için yaptığını dile getiren Aydın, "Sağlıklı nesiller için belediye olarak çok çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz, spor yaptırıyoruz, kültür sanat faaliyetleri yapıyoruz, tabii ki gıdayı bundan ayrı tutmuyoruz. Bu anlamda kantinci arkadaşlarımızı, hem eğitimlerine katkıda bulunması hem de yasanın uygulanmasını bakımından rutin olarak denetliyoruz" diye konuştu.

Aydın, eksiklikler konusunda kantin işletmecilerini ikaz edeceklerine dikkati çekerek, kuralları tavizsiz şekilde uygulayacaklarını vurguladı.

Amaçlarının kantincileri cezalandırmak olmadığını kaydeden Aydın, "Bu, hem yeni beslenme alışkanlığının, yeni beslenme kültürünün oluşması anlamında katkı sağlamak hem de kantinci esnafımızın mağdur olmadan, ürün gamının azaltılmasından ziyade, ürün gamının değişmesine yönelik bir düzenleme. Biz de belediye olarak denetimlerimizi bu anlamda yoğunlaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA