Eyüp Belediyesi'den Okul Kantinlerine Denetim

Eyüp Belediyesi, okullarda öğrencilere hizmet veren kantinlerin denetimlerine hız verdi. Mezun olduğu okulların kantinlerindeki denetime katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, işletmelerin hijyen koşullarına uygunluğu ve yasak olan ürünlerin satılıp satılmadığını bizzat kendisi inceledi.

Eyüp Belediyesi'den Okul Kantinlerine Denetim
2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerini sürekli olarak denetleyen Eyüp Belediyesi, çocukların ve gençlerin sağlığına yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için gerçekleştirdiği denetimlerine devam ediyor. Eyüp Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ve Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki 64 okulun kantinlerini denetlemek için çalışma başlattı. Kantinlerdeki hijyen koşulları titizlikle inceleyen ekipler, kantin işletmecilerine uyulması gereken konular hakkında bilgiler verdi. Denetimlerde ürünlerin son kullanma tarihlerine bakılırken, okul kantinlerinde satışı yasak olan cips ve gazlı içecekler gibi gıdaların satılıp satılmadığı da dikkate alındı.

Denetimlere Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın bizzat kendisi de katılarak hem kantincilerle hem de öğrencilerle sohbet etti. Mezun olduğu Eyüp Anadolu Lisesi kantinini denetleyen Başkan Aydın, kantinde gördüğü eksiklikleri ekipleriyle birlikte değerlendirerek işletme sahibi Selim Baydere’ye uyarılarda bulundu. Denetimler sonrası okul bahçesindeki çocuklarla sohbetler eden Başkan Aydın, öğrencilerle voleybol oynadı.

“SAĞLIKLI GELECEK OLUŞTURMAK İÇİN YAPIYORUZ”

Mezun olduğu lise olan Eyüp Anadolu Lisesi’nin denetimini bizzat gerçekleştiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Hükümetimizin aldığı kararlar neticesinde okul kantinlerinde çocuklarımızın sağlığını tehdit eden ve onlara zarar verebilecek besin ve gıdaların satılması yasaklandı. Gazlı içecekler, bir takım gofretler, cipsler yasaklandı. Bana göre bu anlamda yapılan yasaklamalarla birlikte dünya standartlarında bir ölçüm getirildi.

Bizler de sağlıklı gelecekler oluşturmak için birçok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın içerisinde gıdada uzak tutulamazdı. Bizlerde burada kantinci arkadaşlarımızı hem eğitimlerine katkıda bulunmak adına hem de yasanın uygulamasına katkımız olsun diye denetleme yapıyoruz. Kantincilerimize eksiklikleri varsa ikazlarda bulunacağız ve kabahatler kanuna göre bir para cezası uygulayacağız. Bu yasaklar tekrarlanırsa da kantini mühürlemek zorunda kalacağız. 280 lira gibi miktara sahip olan cezamız bir uyarı anlamında olacak” dedi.

“BESLENMEDE EN ÖNEMLİ GÖREV AİLELERİN”

Daha sonra mezun olduğu Silahtarağa İlkokulu’ndaki kantini denetleyen Başkan Aydın, “Bu çalışmaların bence en önemli ayağı aileler. Bizler sürekli olarak denetlemelerimize devam ediyoruz ama yine de gözümüzden kaçabilir. Başlangıçta aileler tarafından bu beslenme kültürünün oluşması için öğrencilerimizin mutlak suretle gösterilmesi lazım. Ailelerin bu konuda çok önemli sorumlulukları var. İlk denetlediğim liseden mezun olmuştum, şimdi ise mezun olduğum ilkokulu denetledik” diye konuştu.

“EKİPLER BİZE EKSİKLERİMİZİ SÖYLÜYORLAR”

Eyüp Anadolu Lisesi kantini işleten Selim Baydere, “Ekipler ürünlerin tarihlerine baktılar, genel bir inceleme yaptılar. Bizi sadece gazlı içecekler ve çikolatalarla ilgili uyardılar. Bu konuyla ilgili bizim bilgimiz yoktu. Kantinlerde satacağımız ürünler hakkında bize liste verecekler. Bizlerde o ürünlerin satışlarını durduracağız” şeklinde konuştu.

Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi’nin kantini işleten Ali Rıza Del ise, ”Denetimler sık sık olarak bizlere yapılıyor. Ekipler inceleme yapıyorlar ve bizlere eksiklerimizi söylüyorlar. Eğer ki eksiklerimiz yoksa da ekipler bizlere teşekkür edip gidiyorlar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA