Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı

İSTANBUL - Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği (MAİB) Başkanı Adnan Dalgakıran, yüzde 4'ün yükselen büyümenin işareti olmasını dilediklerini bildirdi.

MAİB'den yapılan açıklamaya göre Dalgakıran, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamını değerlendirdi. Dalgakıran, yüzde 4'ün yükselen büyümenin işareti olmasını dilediklerini belirtti.

Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4 büyümesinin ilk iki çeyrekteki düşük büyüme hızları dikkate alındığında sevindirici bir gelişme olduğuna dikkati çeken Dalgakıran, "Bu verilerin ekonomik büyümenin yeniden yükselme sürecine girdiğinin bir işareti olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin uzun dönemli büyüme eğiliminin yıllık yüzde 5-5,5 civarında olduğunu, şu anki büyüme hızının yetersiz olduğuna işaret eden Dalgakıran, şunları kaydetti:

"Bir yandan eksik büyüme dönemlerinin kayıplarını telafi etmek, bir yandan da artan nüfusumuza istihdam sağlayabilmek için yüzde 6-7'lik büyüme hızlarını hedefleyecek politikaların ne olabileceğini ciddiyetle düşünmemiz gerekiyor. Ekonomik büyümenin hızlanması, Türkiye ekonomisinin yapısı gereği ithalatın da artması anlamına geliyor. Küresel gelişmeler beklenenden olumsuz gerçekleşirse, cari açık konusu yeniden gündemimizin birinci sırasına oturacaktır. Bu da, büyümeye paralel olarak ihracatı artırıcı politikaların gündeme alınmasını zorunlu kılmaktadır. Makine üreticileri ve ihracatçıları olarak bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazırız."

Kaynak: AA