Koç Üniversitesi'nden Sosyal Girişimcilik Desteği

ANKARA - Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), genç sosyal girişimcilere yönelik uluslararası bir projeye ev sahipliği yaptı.

Koç Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, KUSIF, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonundan sağlanan hibeyle; Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı, Estonya Sosyal Girişimcilik Ağı (SEV) ve Social Value UK (SVUK) işbirliğiyle sosyal girişimcileri destekleyen uluslararası proje başlattı.

"Know Your Impact-Genç Sosyal Girişimciler için Sosyal Etki Ölçümleme Araçları" başlıklı projenin tanıtımı sosyal girişimciler, uzmanlar, sosyal yatırımcılar ve sosyal girişimciliği destekleyen organizasyonların temsilcilerinin katılımıyla Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde yapıldı.

KUSIF Yönetici Direktörü Gonca Ongan, burada yaptığı konuşmada, sosyal girişimciliğe, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gençlerin ilgi gösterdiğini belirtti. İngiltere gibi bazı ülkelerde sosyal girişimciliğin artık ciddi bir sektör olmaya başladığını ifade eden Ongan, bu alanın Türkiye'de ise gelişme aşamasında olduğuna dikkati çekti.

Proje, sosyal girişimciliğin sosyal sorunlara yönelik sürdürülebilir ve güvenilir çözüm modeli olarak güçlendirilmesini amaçlıyor. Proje, ayrıca genç sosyal girişimcilere sosyal etki ölçme konusunda yetkinlikler kazandırarak, toplumda daha da etkili olmalarını sağlamayı hedefliyor. Sosyal girişimciler ve ekosistem geliştiriciler arasında farkındalık yaratacak olan proje, genç sosyal girişimcilerin yararlanacağı anadilde materyaller oluşturulmasını sağlayacak.

Uluslararası çapta 2 yıl boyunca yürütülecek proje kapsamında bir dizi etkinlik yapılacak.

Kaynak: AA