Greenpeace'in Hindistan'daki Faaliyetleri Durduruldu

YENİ DELHİ  - Çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace'in Hindistan'daki faaliyetleri, İçişleri Bakanlığının emriyle durduruldu.

Greenpeace üyeleri yaptıkları açıklamada, bugün verilen karara mahkemede karşı çıkacaklarını belirttiler.

Greenpeace Hindistan yetkilileri, kayıtlı oldukları Tamil Nadu eyaletinin, İçişleri Bakanlığının kararını gruba tebliğ etmeden kayıtlarını iptal ettiklerini söyledi.

Hükümet yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Hükümet, nisan ayında Greenpeace Hindistan'ın kaydını, dış yardımları eksik beyan ettikleri ve yasal boşluktan faydalandıkları gerekçesiyle altı aylığına askıya almıştı. Greenpeace, mahkemede karara itiraz etmişti.

Ülkede, geçen yıl istihbarat ajansı dış sermayeli sivil toplum kuruluşlarını, nükleer santraller, uranyum madenleri, kömür yakıtlı termik enerji santralleri, genetiği değiştirilmiş mahsuller ve elektronik atıklara karşı toplumsal protestolar düzenlediği için eleştiren bir rapor hazırlamıştı. Raporda, Greenpeace, Uluslararası Af Örgütü ve Action Aid adlı yardım örgütü "Batılı hükümetlerin dış politika amaçlarına hizmet etmek" ile suçlanmıştı. Raporun ardından, bu sivil toplum kuruluşlarına karşı sert önlemler alınmaya başlamıştı.

Kaynak: AA