Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tekzip Talebi Kabul Edildi

Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında şeref ve haysiyeti ihlal edici, gerçeğe aykırı haber yaptığı gerekçesiyle Kanaltürk TV hakkında tekzip kararı verdi

Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında şeref ve haysiyeti ihlal edici, gerçeğe aykırı haber yaptığı gerekçesiyle Kanaltürk TV hakkında tekzip kararı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Kanaltürk TV'de 11 Ekim'de yayınlanan ana haber bülteninde, "Tren garı da zarar gördü" alt yazısıyla verilen haberin şeref ve haysiyeti ihlal edici, gerçeğe aykırı yayın olduğu gerekçesiyle tekzip talebinde bulundu.

Aydın, haberde müvekkilinin itibarını sarsacak ve kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebep olacak nitelikte ifadelere yer verildiği gerekçesiyle Kanaltürk'ün tekzip yayınlanmasını istedi.

Mahkeme, söz konusu haberde, "basının haber alma, haber verme, kamuoyunu bilgilendirme, eleştiri hakkı sınırlarını aşacak şekilde yorumlara yer verildiğinin ve talep edenin kişilik haklarının ihlal edildiğinin" belirlendiğini belirtti.

Cevap ve düzeltme metninin ilgili kanal ve programda yayınlanması koşullarının, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un​ 18. maddesi kapsamında gerçekleştiği gerekçesiyle tekzip talebi kabul edildi.
Kaynak: AA