BTSO 'Kompozit Ur-Ge Projesi' İçin İlk Adımı Attı

Bursa ekonomisine 5 ayrı Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projesi kazandıran Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), şimdi de geleceğin sektörü olarak gösterilen kompozit malzemeler alanında Ur-Ge çalışmalarına başladı.

BTSO 'Kompozit Ur-Ge Projesi' İçin İlk Adımı Attı
BTSO öncülüğünde Bursa ekonomisine kazandırılan Ur-Ge projeleri, sektörlere değer sağlıyor. Daha önce uzay havacılık savunma, raylı sistemler, bebe-çocuk konfeksiyonu, makine ve kimya sektörleri için Ekonomi Bakanlığı tarafından Ur-Ge başvurusu onaylanan BTSO, bu kaynakları farklı sektörlere de taşımaya devam ediyor. BTSO, geleceğin stratejik sektörleri arasında gösterilen kompozit malzemeler alanında rekabetçiliği arttırmak ve firmaların ihracatını yükseltmek için Ur-Ge Projesi hazırlıklarına başladı.

Altıparmak’ta temsilcilik binasında ‘Kompozit Ur-Ge’ projeleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bugüne kadar hazırladıkları Ur-Ge projeleri ile Bursa ekonomisinin 22,5 milyon dolarlık kaynaktan faydalanmasını sağladıklarını ifade eden İsmail Kuş, stratejik sektörlerde Ur-Ge projelerine ayrı bir önem verdiklerini kaydetti.

“Bursa’ya 10 Ur-Ge Projesi kazandırmayı hedefliyoruz” diyen Başkan Vekili İsmail Kuş, Ur-Ge projeleri ile firmalara rekabet avantajı kazandıracak eğitim, danışmanlık ve tanıtım fırsatları sunduklarını kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde sektör dinamiklerine ‘İleri Kompozit Eğitimi’ verildiğini hatırlatan İsmail Kuş, “Kompozit malzemeler, başta havacılık ve savunma, otomotiv, denizcilik, yapı, askeri uygulamalar, tarım, gıda ve korozyona dayanıklı ürünlerde yoğun olarak kullanılıyor. Bu yüzden Bursa’nın bu alanda söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Bu potansiyeli harekete geçirmek için Ur-Ge projelerinden faydalanmalıyız. Çünkü Ur-Ge projeleri ile firmaların hedef pazarları genişletilecek, dünya arenasında rekabet ortamının gerisinde kalmamaları sağlanacak” diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, BTSO’nun Bursa için önemli projeleri hayata geçirdiğini belirterek, firmaların bu çalışmalardan yararlanması gerektiğine dikkat çekti. Firmalara “Sabırla çalışın ve heyecanınızı asla kaybetmeyin” mesajı veren Gülener, firmaların dünya arenasında etkili bir oyuncu olması için asla kararlılıklarından vazgeçmemesi gerektiğini vurguladı. Programda ayrıca Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, kompozit sektörünün uygulama alanları, üretim teknikleri ile dünya ve Türkiye ölçeğindeki potansiyeli hakkında bilgiler verdi.
Kaynak: İHA