TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Ve Prof. Rupp'a Fahri Hemşehrilik Verilecek

EDİRNE – Edirne Belediyesince TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Sivrisineklerle Mücadele Vakfı (KABS) Başkanı Prof. Dr. Manfred Rupp’a fahri hemşehrilik beratı verilecek.

Kasım ayı meclis toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında meclis salonunda yapıldı.

Gürkan, mecliste yaptığı konuşmada, seçim sonuçlarının halkın kararı olduğu ve bunun için saygı duyulması gerektiğini söyledi, ülkeye hayırlı olmasını diledi.

AK Parti'yi seçim başarısı nedeniyle tebrik eden Gürkan, "Hükümetin aldığı oy oranıyla sorumluluğu daha da artmıştır bu çerçevede 78 milyon Türk milletine eşit ve adil bir şekilde omuzlarına binen bir yük olmuştur" dedi.

12 gündem ve 1 gündem dışı maddelerinin görüşüldüğü mecliste, kente hizmetlerinden dolayı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Sivrisineklerle Mücadele Vakfı (KABS) Başkanı Prof. Dr. Manfred Rupp’a fahri hemşehrilik beratı verilmesi kararı da alındı.

Gündemde görüşülen Kuzey Çevre Yolu ile ilgili İmar Komisyonu'na yetki verildi.

Kuzey Çevre Yolu’nun açılmasıyla şehir içi trafiğin rahatlayacağını ifade eden Gürkan, “Sultan I. Murat ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinin doğrudan bağlanmasıyla ilgili olarak bir çalışmamız var. Burayı ben Kuzey Çevre Yolu olarak adlandırdım. Orada da yeni bir yol açarak kentin kuzey bölümünü E-5’e katmadan yeni bir yol ile yolu Balkan Yerleşkesi'ndeki yurtların olduğu yere bağlayacağız. Bu anlamda yolun hizmete girmesiyle trafikte bir rahatlama yaşanacak” dedi.

Kaynak: AA