Önder Genel Başkanı Bekiroğlu Açıklaması 'Milletimiz Seçimini Yaptı'

İmam Hatip Otulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, milletin seçimini yaptığını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Bekiroğlu, "İslam alemi, iki-üç asırlık duraklama akabinde son yarım asırda yeniden dirilişin sancılarını yaşamıştır.

Din eğitiminin/öğretiminin çok sıkıntılı olduğu günlerden imam hatip okullarının önünün açıldığı, başörtüsü yasağının kalktığı, temel dini bilgilerin (Kur’an, Siyer, Arapça vb) orta öğretimlerde de yaygınlaştığı bir evreye geçmiştir. Bu diriliş sancılarını ülkemiz de çekmiş ve en son 7 Haziran seçimlerinden bu yana belirsiz bir atmosferin neticesinde bugün itibariyle milletimiz önemli bir tercihte bulunmuştur.

1 Kasım seçimlerinin ülkemizde huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının devamına vesile olmasını Rabbimizden dilerken bu sonuçların sadece ülkemiz için değil aynı zamanda tüm mazlum milletlerin bizden beklentileri bakımından da önemli olduğuna inanmaktayız. Bu yönüyle seçimimiz ve bundan sonra yapacaklarımız şüphesiz ki sadece Türkiye’yi değil tüm İslam dünyasını yakından ilgilendirmektedir.

1 Kasım’ın, ülke sathında kardeşliğimizi pekiştirmeye vesile olmasını, “diriliş” safhasının ötesinde medeniyetimizi yeniden “inşa” safhasına dönüşmesini Cenabı Allah’tan diliyoruz. Bu yönüyle Türkiye’de din eğitiminin bütün boyutlarıyla yeniden ele alınması, imam hatiplerin niteliğine esaslı bir şekilde odaklanılması ve “en makul/mutedil model” olarak İslam dünyasına sunulması yönündeki çabaları daha çok önemsiyoruz.

1 Kasım; imam hatip camiamız, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: İHA