MHP Edirne İl Başkanı Özkan'dan Seçim Değerlendirmesi Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, 1 Kasım Genel Seçimleri’nde MHP’nin oy kaybettiğini ancak çalışmalarının süreceğini söyledi.

MHP Edirne İl Başkanı Özkan'dan Seçim Değerlendirmesi Açıklaması
Özkan, 26. Dönem Milletvekili Seçimleri’ni değerlendirdi. CHP’nin Edirne’de 3-0 algısı oluşturmaya çalışması ve AK Parti’nin ise ’Edirne’de MHP’nin milletvekili çıkarma şansı yok’ algısı üzerinden yaptığı propagandaların seçimlerde etkili olduğunu düşündüklerini belirten İl Başkanı Özkan, seçmenlerinin söylemlerden etkilenerek diğer partilere oy verdiğini kaydetti.

İl Başkanı Özkan, "Edirne’de insanımızın gönlünde partimizin güzel bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Edirne’de aldığımız oyu değerlendirecek olursak burada sürekli kamuoyuyla paylaştığımız bazı hususlar oldu. 7 Haziran seçimlerinde, AK Parti’nin burada almış olduğu 63 bin oy vardı, CHP’nin 142 bin oyu vardı, MHP ise 43 bin oy almıştı. CHP’nin yetkilileri ve yöneticileri il genelinde yaptıkları propagandalarla 3-0 yapacakları yönünde bir algı oluşturmaya çalıştılar. Buna son gün bile okullarda yaptığımız ziyaretlerde rastladık. AK Parti’de burada MHP’nin milletvekili çıkarma şansı olmadığı yönünde bir propaganda yaptı. İnsanlarımız neticede bundan etkilendi. CHP 3-0 yapabilir umuduyla AK Parti’nin milletvekilliğini CHP alsın diye bir kısım seçmenimiz CHP’ye yöneldi. Bir kısmının da MHP çıkaramıyorsa AK Parti milletvekili çıkarsın diyerek, AK Parti’ye oy verdiği görülüyor. MHP mücadelesine devam edecek. Partimizin Edirne’de insanımızın gönlünde güzel bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonraki seçimlerde bu teveccühün inşallah daha güzel başarılarla neticeleneceğini düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA