Japonya'dan IKBY'de 3 Büyük Proje

Baas rejiminin yıkılmasından sonra Irak'a 7 milyar dolar yatırım yapan Japonya, IKBY'deki yatırımlarını 3 büyük projeyle devam ettirecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan BarzaniJaponya'nın Bağdat Büyükelçisi Fumiyo İwa'yı kabul etti.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani ile İwa, terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen mücadeleyi ve Japonya'nın Irak'taki yatırımlarını ele aldı.

Japonya'nın Kürt bölgesi ve halkını bölgedeki istikrarın unsuru olarak gördüğünü belirten İwa, ülkesinin IKBY'ye ve sığınmacılara yönelik yardımlarının devam edeceğini açıkladı.

Baas rejiminin yıkılmasından sonra Irak'a 7 milyar dolar yatırım yaptıklarını aktaran İwa, Kürt bölgesinde yapacakları 3 büyük projeyle bunu devam ettireceklerini söyledi. Projelerin Halepçe'deki su boru hatlarının döşenmesi, Erbil'deki kanalizasyon sorununun çözülmesi ve Duhok'ta Dereluk Barajı'nın yapılmasını kapsadığını kaydeden İwa, çalışmalara kısa sürede başlanacağını ifade etti.

Başbakan Barzani de destekleri nedeniyle Japonya hükümetine teşekkür ederek, yapılacak projelerin kendileri için önemli olduğunu belirtti. IKBY ve Japonya ilişkilerinin kendileri için önemli olduğunun altını çizen Barzani, bunun her yönden güçlendirilmesini istediklerini bildirdi.
Kaynak: AA