Karacasu'da Atatürk Törenlerle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. Yılında İlçemizde düzenlenen törenle anıldı.

Karacasu'da Atatürk Törenlerle Anıldı
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Yavuz Gül,İlçe Jandarma Komutanı Okan Öztürk,Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı,daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saat 09:05’te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Siren sesleriyle saygı duruşuna eşlik edildi. İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi ve daha sonra yarıya indirildi.

Atatürk Anıtındaki törenin ardından Hafız Mustafa Kavurmacı Ortaokulu’nda düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kırçiçeği Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Orhan Gazi Baysal yaptı. Kırçiçeği Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Atatürk Kurtuluş Savaşında” adlı oratoryo gösterisi sahnelendi. İlçedeki tüm okullar arasında 10 Kasım nedeniyle yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kırçiçeği Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Günay Güngördü’nün “Atatürk’ten Son Mektup”adlı şiiri okumasının ardından Atatürk ile ilgili marşların okul öğrenci korosu tarafından seslendirilmesi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA