Şereflikoçhisar'da Ekmek Zam Oranı Düşürüldü

Şereflikoçhisar'da fırıncılar tarafından 90 kuruştan satılması kararlaştırılan 250 gramlık ekmeğin, vatandaşlardan gelen talep ve belediye başkanının aracılık yapması sonrası 80 kuruştan satılması kararlaştırıldı

Şereflikoçhisar'da fırıncılar tarafından 90 kuruştan satılması kararlaştırılan 250 gramlık ekmeğin, vatandaşlardan gelen talep ve belediye başkanının aracılık yapması sonrası 80 kuruştan satılması kararlaştırıldı.

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat, belediyede fırıncılarla birlikte düzenlediği basın toplantısında, ilçede daha önce 75 kuruştan satılan 250 gram ekmeğin, maaliyetlerindeki yükselme nedeniyle fırıncılar tarafından 90 kuruştan satılmasının kararlaştırıldığını hatırlattı.

Ekmek zammı sonrası vatandaşlardan "düşürülmesi" yönünde çok talep geldiğini ifade eden Polat, "Konunun bizimle ilgisi olmamasına rağmen vatandaşlar ile fırıncılar arasında aracılığı üstlendik. Çevremizdeki ilçelerde yaptığımız araştırma sonrası fırıncı esnafımızla zammın geri çekilmesi konusunda görüşme yaptık. Görüşmeler sonucu 250 gram ekmeğin 80 kuruştan satılması konusunda görüş birliğine vardık" diye konuştu.

Fırıncılar adına konuşan Sadık Bekmen ise, maliyetlerdeki artış, personel giderleri, bayi iskontoları gibi nedenlerle fırıncının zam yapmak zorunda kaldığını bildererek ''Vatandaşlarımızdan başkanımız aracılığıyla gelen talepleri değerlendirdik, haklı olarak yaptığımız zamları vatandaşlarımız için tekrar geri çektik. Daha önce 90 kuruştan satılacağını duyurduğumuz 250 gram ekmek 10 Ekim Cumartesi gününden itibaren ilçemizde 80 kuruşa satılacak" dedi.
Kaynak: AA