AB Bakanı Dedeoğlu Açıklaması 'Bizlere Düşen Şiddet Ve Teröre Geçit Vermemek'

TİKAD’ın “Barış için kenetlendi ellerimiz, biz biriz beraberiz” konulu bir programında konuşan Avrupa Birliği Bakanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, “Bizlere düşen şiddet ve teröre geçit vermemek” dedi.

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), son aylarda artan terör olayları nedeniyle Beşiktaş’ta bulunan Conrad Otel’de “Barış için kenetlendi ellerimiz, biz biriz beraberiz” konulu bir program düzenledi.

Programa Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Avrupa Birliği(AB) Bakanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, sanatçı Hülya Koçyiğit, iş kadını Arzuhan Doğan Yalçındağ, akademisyen Prof. Dr. Kezban Hatemi ile  şehit aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program Sare Davutoğlu’nun salona gelmesiyle başladı.

Sare Davutoğlu, salonda bulunan şehit ailelerinin yanına giderek onlarla bir süre sohbet etti.

Programda konuşan Beril Dedeoğlu, terör olaylarına ve çözüm önerilerine dikkat çekti. Ülkede yaşananlardan kimsenin etkilenmemesinin mümkün olmadığını ifade eden Bakan Dedeoğlu, “Hiçbirimiz ülkemizde olanlardan ve bölgemizde olanlardan etkilenmeme lüksüne sahip değiliz. Bir biçimde hem çevremizde hem sokaklarımızda yaşanan her olay bizleri dolaylı veya dolaysız etkiliyor. Gelişmeler bizlere gösterdi ki hiçbirimize kapıları kapatıp dışarıda olanlara karşı ilgisiz kalma şansı vermiyor.  Bu acıların yaşanmasıyla hepimizin olaylara başka gözle bakma ihtiyacı ortaya çıkıyor. Başka gözle bakmak karşımızdakinin yerine kendimizi koymak anlamına geliyor” dedi.

Toplumdaki farklılıkların insanlar arasında güçlü bir duvar ördüğüne dikkat çeken Bakan Dedeoğlu, “Farklılıkların bir arada olması terör ve şiddetin nüfuz etmesine izin vermeyecek bir duvar ördüğünü hepimiz hissediyor ve  biliyoruz. Bizlere düşen bu duvarları sağlamlaştırmak, daha fazla el ele vermek şiddete ve teröre geçit vermemektir” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın sonrasında gazeteci Balçiçek İlter’in moderatörlüğünde terör ve yansımaları konulu bir panel yapıldı. Panelde akademisyen Prof. Dr. Kezban Hatemi, ’akil adamlar’ heyetinde yer alan Hülya Koçyiğit, Prof . Dr. Kemal Sayar ve iş kadını Demet Sabancı konuşma yaptı.
Kaynak: İHA