Savcı Sayan Yeni Kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Anlattı

Savcı Sayan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı anlattığı Uzun Adam Gençliği adlı eseri Lore Kitap’tan çıktı.

Savcı Sayan Yeni Kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Anlattı
Bir dönem CHP üyesi olan Savcı Sayan, Uzun Adam olarak nitelendirdiği Recep Tayyip Erdoğan’ı yakın takibe alarak onun değer yargılarını, hedeflerini, inançlarını kendi akıl ve vicdan terazisinde bir ölçeğe tabi tutarak bir kitap kaleme aldı.

Savcı Sayan, Uzun Adam Gençliği adlı kitabında şöyle diyor: “Bu ülkenin bağımlılığını, bu toplumun yozlaşmasını ve bu milletin dağılmasını isteyenler, bu ülkenin gençliğini kendi tarihinden nefret ettirerek işe başlamışlardır. Gençliğe, atalarının birtakım cahil, yobaz, vahşî adamlar olduğunu, onlardan nefret etmenin çok önemli olduğunu öğretmişlerdir. Oysa hakikat, onların söylediği gibi değildir. Bu toplum ve bu toplumun temsilcisi olduğu medeniyet, çok üstün insanî değerler çevresinde kurulmuştur. Zamanında en ileri ve en mutlu insanlığı temsil etmiş, birçok konuda başkalarına örnek olmuş veya yol göstermiştir.”

Sayan, kaleme aldığı Uzun Adam Gençliğinde bir liderin gençlik için hayallerini ele alarak tarihe kayıt düşülecek olan yeniden diriliş sürecini ve ülkesinin gençlerine işaret ettiği hedefleri madde madde anlatırken şöyle diyor: “Uzun Adam bu ülkenin gençliği için elini değil, bedenini bile taşın altına koyar. Onun kadar cesaretle yürüyen bir lider kim olursa olsun arkasından giderdim. Ona diktatör diyorsunuz. Hangi diktatörün yüreğinde gençliği için bu kadar merhamet ve kaygı bulabilirdiniz merak ediyorum?”
Kaynak: İHA