Akdeniz Üniversitesi'nde Beyaz Önlük Giyme Töreni

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilere "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Terzioğlu, Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Turhan, Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, öğrenciler ile velileri katıldı.

Terzioğlu, hekimlik mesleğinin önemli olduğunu belirterek, günümüzde doktorluğun uzun ve zorlu bir eğitimi, sonrasında ihtisas yapmak için çalışmaları, zorunlu hizmeti ve yaşam boyu kendini geliştirmeyi gerektiren özellikleri nedeniyle zor ama saygın mesleklerden biri olduğunu ifade etti.

Yakın zamanda Türkiye'de yapılan bir çalışmada da öğretmenlikle birlikte doktorluk mesleğinin toplumun en saygı duyduğu mesleklerden biri olarak belirlendiğini vurgulayan Terzioğlu, "Osmanlı tarihinden bugüne ülkemizde bu saygın mesleğe sahip birçok doktorumuz olmuştur. İşte şimdi sizler de bu önemli mesleğe adım atıyorsunuz. Herkes için son derece önemli bu mesleği seçtiğiniz için sizleri kutluyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Kaynak: AA