Başkan Özakcan, 83 Mahalle Muhtarıyla Bir Araya Geldi

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, ’19 Ekim Muhtarlar Günü’ nedeniyle 83 mahalle muhtarına yemek daveti verdi.

Başkan Özakcan, 83 Mahalle Muhtarıyla Bir Araya Geldi
Düzenlenen yemeğe Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Efeler Belediye Meclis Üyeleri, birim amirleri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

“SİZLERLE BİZ, ET VE TIRNAK GİBİYİZ”

Muhtarlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, “Biz belediye olarak, muhtarlar olarak yerel yönetimlerin temsilcileriyiz. Seçildiğim günden beri parti ayrımı yapmaksızın bütün mahallelere hizmet götürmeye gayret gösterdim. Sizlerle biz, etle tırnak gibiyiz. Yapmış olduğumuz hizmetlerde başarılı olursak bu hepimizin ortak başarısıdır. Birbirimizle dayanışma içerisinde yapmış olduğumuz hizmetlerin memnuniyetle karşılandığının farkındayım. Bu hizmet memnuniyetini ileri ki günlerde arttırarak sürdüreceğiz. Biliyorsunuz ki Efeler Belediyesi olarak bir tek aracımız yoktu. Altı ay önce aldığımız greyder, silindir, kepçe gibi araçlarımızı aldık. Bu yeterli mi? Elbette ki değil. Bütün köylerimizde yol sorunu var. Kısmen kendi imkanlarımızla kısmen açık ve şeffaf yapılan ihalelerle hizmet alımı yaparak hizmet götürmeye çalışıyoruz. Sevgili muhtarlar bu arada greyder, toprak silindiri, forklift, kamyon, mini loder, beko loder olmak üzere 13 adet yeni iş makinesi satın alma kararı, meclisimizden geçti. Bu araçlar elimize ulaştıktan sonra araç parkımızı genişletmiş olacağız. Böylece, hizmet ihtiyacını kısa sürede karşılayabilme şansımız olacaktır” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMDEN SONRADA YEREL TEMSİLCİLER OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise iktidar olmaları halinde yerel temsilciler olarak muhtarlar ile sosyal devlet anlayışını kurmak istediklerini belirtti.

Tezcan yaptığı konuşmada, “Muhtarlar bizim için çok değerlidir. Sizler yerel halkın liderlerisiniz. Muhtarlık bizim gözümüzde devletin vatandaş içindeki görevlisi değil özellikle halkın vatandaşın iktidar ve devlet nezdindeki temsilcisidir. Siz bulunduğunuz bölgede doğrudan demokrasi örneği olarak seçilen yerel halk temsilcilerisiniz. Muhtarlarımızın birçok sıkıntısının olduğunu biliyoruz. Muhtarları sadece seçim sürecinde bizlere destek veren yerel temsilciler olarak görmek istemiyoruz. Seçimden sonra da yerel temsilciler olarak sosyal devlet anlayışını sizlerle kurmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA