AK Partili Ravza Kavakçı Kan Açıklaması 'Bu Seçim Tüm Mazlumlar İçin Çok Önemli'

AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan,  1 Kasım seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “Bu seçim sadece Türkiye için, Ortadoğu için önemli değil, sadece İslam dünyası için önemli değil, ondan da öte dünyada ne kadar mazlum insan var ise, onlar için bu seçimin neticesi çok önemli” dedi.

AK Partili Ravza Kavakçı Kan Açıklaması 'Bu Seçim Tüm Mazlumlar İçin Çok Önemli'
AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Ravza Kavakçı Kan, Kadıköy’de Medeniyet Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden ve onların sorularını yanıtlayan Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Türkiye’de AK Parti iktidarlarından önce devlet tarafından birçok hak ihlali yapıldığını hatırlatarak, atılan demokratikleşme adımları ile bugün, 7 Haziran seçimleri sonrasında mecliste birçok kesimin temsil edildiğini söyledi.



7 Haziran seçimlerinden sonra yapılan koalisyon görüşmelerine de değinen Kavakçı Kan, “ Tabii seçim yaşandı. O güzel bir nimet bizim için, her kesimi temsil ediyor olması, hak ihlallerinin azalması ile alakalı, önemli bir ilerleme kaydetmiş olması çok önemli. Ama seçimin ardından çıkan sonuçla birlikte bir koalisyon süreci yaşandı. Koalisyon sürecinde siz de takip etmişsinizdir, CHP hariç hiçbir parti koalisyona sıcak bakmadı. CHP ile de istikşafi görüşmeler oldu, karşılıklı görüşmeler oldu. Orada da müzakere sürecine bile girilemediği için o şekilde kaldı ve koalisyon kurulamadı. Anayasa gereği de biz şimdi seçim hükümeti ile devam ediyoruz. Seçim hükümeti de anayasal gereklilik. Bu bir mecburiyet.  Bu bir vatani görev tabiri caiz ise. Bu noktada da diğer partilerin tamamı, HDP’den istifa eden 2 bakanı belki bir süreliğine bunun dışında tutabiliriz ama tamamı, ‘biz oynamıyoruz, siz yapın, ne yaparsa AK Parti yapsın’ dediler. İlginç bir şekilde sorumluluktan kaçarak, onlar da aslında ‘bu işi yapsa yapsa AK Parti yapar’ demiş oldular. Böyle bir süreç yaşandı ve bütün sorumluluk, seçim neticesi AK Parti’nin omuzlarına yüklendi” diye konuştu.

1 Kasım’da yapılacak seçimin önemine de değinen Kavakçı Kan, “Bu seçim sadece bizler için, gençler için, büyükler için önemli değil. Sadece Türkiye için, Ortadoğu için önemli değil, sadece İslam dünyası için önemli değil, ondan da öte dünyada ne kadar mazlum insan var ise, onlar için bu seçimin neticesi çok önemli” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA