Kayseri'de 3 Bin Servis İle 200 Okula Hizmet Veriliyor

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte servis ücretlerine yüzde 8 oranında zam yapıldığını söyleyerek, 3 bin araç ile 200 okula hizmet verdiklerini bildirdi.

Kayseri'de 3 Bin Servis İle 200 Okula Hizmet Veriliyor
“Yaklaşık üç buçuk aylık bir aradan sonra 2015-2016 eğitim öğretim sezonunu açtık” diyen Yavuz Ay, “Yeni sezonumuzun tüm meslektaşlarımıza, öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Meslektaşlarımızla ve Kayseri’de 796 öğrenci servisimizle beraber hizmet etmeye başladık. Yaklaşık 1 aylık fizibilite çalışmasının sonunda tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp pazartesi günü de işimize başladık” dedi.

Beklentilerin haricinde şuana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını dile getiren Ay, İki büyük sorunla karşılaştıklarını vurgulayarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bunlardan ilki adres idari sisteminin dışına çıkan velilerdir. Bu konuda servis bulma noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü okullara adres idari sisteminde belirli bir mahalle ve semtten öğrenci kaydı yapıyorlar. Fakat bazı velilerimiz iş adresi olarak gösterdikleri zaman uzak yerlerden sadece kendi çocukları geleceği konusunda sıkıntılıyız. Özellikle de meslek liselerinin giriş ve çıkış saatleri çok farklı olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığının müfredatından dolayı meslek liseleri tek giriş bazen beş çıkışa kadar çıkanlar oluyor. Aralıklı olup iki gün ders alıp üç gün eğitim görenler oluyor. Burada da tabi veliler çocukları için her şartta servis istiyorlar. Sabah gidip öğle çok farklı saatlerde öğrenci grupları çıkıyor. Aynı zamanda haftada iki gün eğitim görüp üç gün staj programları olan öğrenciler okula gelmiyorlar. Bu öğrenciler için de servis ayarlamak zor oluyor. Bakanlar programına bakıldığında zaten ağırlıkla son zamanlarda açılan okullar meslek ve Anadolu liseleri olduğu için yoğunlukta da çıkış saatlerinin tamamı hemen hemen normal olanlar için Anadolu Liselerinde hep aynı saate denk geldiği için yani yaklaşık 200 okula hizmet veriliyorsa bunun 150 tanesinin çıkış saati aynı oluyor. Özellikle meslek liselerinde yaşanan bu durumlar işin kazanç kısmının ötesinde bizim hizmet kalitemizi düşürüyor. Bu durum meslektaşlarımızı da zor durumda bırakıyor. “

Bu yıl kamera sistemlerinin yüzde 95’in üzerinde tamamlandığını belirten Yavuz,” Araçlarımızın tamamında araç takip sistemleri var. Ahlaki değerleri ve çocuklarımızın güvenliğini ön planda tutarak hizmet verebilmek bizim için önemlidir. Önümüzdeki hafta itibariyle sezon sonuna kadar devam edecek olan yaklaşık 9 aylık bir eğitim programımız var. İlk eğitim programlarımızı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizle önümüzdeki hafta bir programını yapacağımız ve daha önceden düşündüğümüz ve alt yapısını hazırladığımız bir eğitim programımız var. Önümüzdeki hafta itibariyle başlayıp Kayseri’de hizmet veren tüm meslektaşlarımızın katılacağı onları da sertifikalandıracağımız bir eğitim programlarımız var. Ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün farklı birimleriyle yapacağımız plan programımızda ve daha sonra da yine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüzle yapacağımız ve devam edecek bir eğitim programlarımız var” şeklinde konuştu.

Kayseri’de şuanda 796 öğrenci servisi ve 2 bin 205 tane de personel aracı bulunduğunu söyleyen Yavuz, “ Toplam 3 bin araçla hizmet veriyoruz. 200 okula ve yaklaşık 30 bin civarında da öğrencimize hizmet veriyoruz. Geçen yıla oranla yüzde 8’lik bir zam aldık. Bu yıl 5 kilometre 120 TL, 5 ile 10 kilometre arası 130 TL, 10 ile 20 kilometre arası da 140 TL’dir. Her mesafe 20 kilometreden fazla ise her kilometre için 2 TL daha ücret alınmaktadır. Yaklaşık yüzde 8’lik bir zamma karşılık geldi” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA