7 Yaşındaki Ecrin Kaya, Caferpaşa Kültür Merkezi'inde Resim Yapacak

7’den 77’ye herkese kapılarını açan Eyüp Belediyesi Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi, resme gönül veren minik Ecrin’nin hayallerini resmettiği okulu oldu.

7 Yaşındaki Ecrin Kaya, Caferpaşa Kültür Merkezi'inde Resim Yapacak
Eyüp Belediyesi Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi her yaştan sanatseveri ağırlamaya devam ediyor. Yeni sezonda 7 yaşında resim aşığı minik Ecrin’ni ağırlayan sanat yuvası Ecrin’in hayallerinİ resmedeceği okulu oldu. Resim konusunda bir hayli iddialı olan Ecrin, yakın çevresiyle iletişimini de resim çizerek sağlıyor. Ecrin’in resim yeteneğini ilk keşfeden anne Özlem Kaya ise kızının en büyük destekçisi.

"ÇOCUKLAR SANAT DALIYLA UĞRAŞIRKEN RAHAT BIRAKILMALI"

Çocukların herhangi bir sanat dalıyla uğraşırken rahat bırakılması, temizlik ve dağınıklık sebebiyle kısıtlanmaması gerektiğini belirten anne Özlem Kaya, Ecrin’in bu yeteneğini geliştirmesini istiyoruz. İleride başarılı bir ressam olacağına inanıyoruz” dedi.

Resim yapmanın mutluluk verici olduğunu belirten Ecrin, “Büyüdüğümde iyi bir ressam olacağım. Hedefim sergi açmak. Eğer bunu başarırsam sergimi annem ve dedem başta olmak üzere bütün insanlara hediye edeceğim. Öğretmenliği, doktorluğu ve ressamlığı seviyorum. Hedeflerimden biri de sabah öğretmen, öğleden sonra doktor, akşama doğru ressamlık yapmak” diye konuştu.

BAŞVURULAR SÜRÜYOR

Eyüp Belediyesi kültür sanat eğitimlerine kayıtlar halen devam ediyor. Merkezlerdeki eğitim programlarında alanında en yetkin isimlerle çalışan Eyüp Belediyesi, eğitimlerin ruhuna uygun hareket ediyor. Geleneksel sanatlarda usta çırak ilişkisine dayanan uygulamasıyla nitelikli çalışmaların üretilmesini sağlayan belediye bir çok branş ve sanat dalında eğitimlerini sürdürecek.

Yeni sezon 2015-2016’da Sertarikzade, Caferpaşa, Göktürk Kültür Sanat Merkezi, Afife Hatun Kültür Evi ve Rami Hasan Nail Canat Sanat Akademisi’yle Eyüp ilçe sakinlerine hizmet verecek olan Eyüp Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bu konudaki çalışmalarını tamamlamak üzere. Çalışmalar Eyüp’le özdeşleşmiş musiki geleneğini ve geleneksel Türk sanatlarını, mekanların tarihselliğini göz ardı etmeden, medeniyet eksenindeki yerini dikkate alarak sürdürülecek ve sanat dallarındaki branşların gelişimine katkı sağlayarak yeni sanatçıların yetiştirilmesine zemin hazırlanacak.

Eyüplü vatandaşlar 20 Ekim tarihine kadar devam eden kayıtlarla ilgili olarak, kültür sanat merkezlerine giderek şahsen ya da telefonla başvuru yapabilir.
Kaynak: İHA