Fırtına Minareyi Devirince İmam Ezanı Böyle Okudu

Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Kaldırım Mahallesi'nde fırtına nedeniyle Ulu Cami'nin minaresi devrilince, imam devrilen minarenin enkazı üzerinde ezanı okudu.

Fırtına Minareyi Devirince İmam Ezanı Böyle Okudu

Türkiye genelinde etkili olan soğuk, yağışlı hava ve fırtına Adana'da etkili oldu. İki gün önce başlayan ve bugün de devam eden yağmur sabahleyin fırtınayla birleşince hayatı olumsuz etkiledi. Yumurtalık ilçesine bağlı Kaldırım Mahallesi'nde 1911 yılında yapılan Ulu Camii'nin minaresi fırtınaya daha fazla dayanamayarak devrildi. Devrilen minare parçalanırken caminin giriş kapısındaki tentesine ve bahçe duvarına da zarar verdi. O saatte camide cemaat olmadığı için ölen ya da yaralanan olmadı.

Cami imamı Arif Dal (54) Ulu Cami'ye ikindi ezanını okumak için geldi. Ancak minare olmadığı için minarenin enkazı üzerine çıkarak ezan okuyup mahallelilere duyurmaya çalıştı

Sabah ezanına camiye geldiğini, cami içerisinde ezan zamanının gelmesini beklerken bir gürültü olduğunu, deprem sanıp dışarı çıktığını belirten imam Arif Dal, "Fırtınadan dolayı caminin minaresi devrilmiş. Diğer vakitlerde olmadığı için can kaybı olmadı. Aksi takdirde cemaatin bahçede olduğu sırada olsa can kaybı olabilirdi. Bizim için çok mukaddes olan minaremiz yerlere serilip paramparça oldu. Şimdi biz bu mukaddesi yerden kaldırmak için yardım bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA