Teşvik Yasası'nda ''promosyon Sürsün''Talebi

şžanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (şžUTSO) BaşŸkanı Sabri Ertekin, BaşŸbakan Ahmet DavutoğŸlu'na gönderdiğŸi yazıda, TeşŸvik Yasası kapsamında uygulanan promosyonun sürmesini talep etti.

Ertekin, yaptığŸı yazılı açıklamada, kentteki yatırımların son teşŸvik yasası ile arttığŸını belirterek, bölgedeki gelişŸimin devam etmesi için teşŸviklerin devamını beklediklerini kaydetti.

TeşŸvik Yasası kapsamında uygulanan ''Sigorta Primi İşŸveren Hissesi DesteğŸi'' oranı promosyonunun Aralık 2014'te sona erdiğŸini hatırlatan Ertekin, söz konusu oranın emek yoğŸun sektörler ve büyük ölçekli yatırımların cazibesini azaltıcı bir etkiye neden olacağŸını savundu.
Ertekin, kentin işŸveren açısından cazibesinin sürdürülebilmesi için promosyonun devamını beklediklerini aktararak, şŸunları kaydetti:
"Gerek promosyonlu sistemin olumlu etkilerini devam ettirebilmek, gerekse de bölgemizde yaşŸanan tüm olumsuzluklara rağŸmen, yatırım yapmak isteyen firmalar için ilimizin cazibesini artırmak gerekiyor. Hem nüfus artışŸının göz önüne alınması hem de bölgenin geri kalmışŸlığŸının önüne geçilmesi açısından 6'ncı bölgede 2012'den 2014 yılı sonuna kadar uygulanan TeşŸvik Yasası'nın promosyon oranının aynı şŸartlar ile 2020 yılı sonuna kadar devam ettirilmesini bekliyoruz."
Ertekin, bu nedenle BaşŸbakan DavutoğŸlu'na bir yazı göndererek, sürenin uzatılması için gerekli düzenlemenin yapılmasını talep ettiğŸini kaydetti.

 
Kaynak: AA