Kmü’de On Parmak F Klavye Kursu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KMÜSEM) tarafından düzenlenen "On Parmak F Klavye ve Zabıt Katipliği Sınavlarına Hazırlık Kursu" devam ediyor.

Kmü’de On Parmak F Klavye Kursu

KMÜ Öğretim Görevlileri Şerif Durmuş ve Fatih Delen’in eğitmenliğinde 120 saat sürecek olan kursun bitiminde katılımcılara sertifika verilecek. Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu'nda 13 Aralık tarihinde başlayan kurs, 16 Mart’ta sona erecek. İki grup halinde 140 kişi ile gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılara doğru oturuş, duruş, vuruş teknikleriyle birlikte dikkat yoğunlaştırma, yanlışları azaltma ve süreli sürat artırma çalışmaları da yapılıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel kuruluşların da on parmak F klavye bilen personel ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan kursta katılımcıların geneli yıl içerisinde açılan zabıt katipliği sınavlarında başarılı olmayı hedefliyor. Kurs hakkında bilgi veren eğitmenler 2013 yılında çıkarılan Başbakanlık Genelgesine dikkat çekerek, “2017 yılı sonuna kadar kamu kurum ve kuruluşlarınca genelgenin yayımından itibaren, tüm bilgisayarların F klavyeli olması ve halen kullanımda olanların da F klavyeye dönüştürülmesi sağlanacak” dedi.

Eğitmenler, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel kuruluşlarda da F klavye kullanımının yaygınlaştırılacağını hatırlatarak, “Bilgisayar kullanımının yoğun olduğu internet salonları ile toplu kullanım imkanı veren sağlayıcılar ve özel sektör kuruluşlarında da F klavye teşvik edilerek yaygınlaştırılacak. Katılımcı arkadaşlarımız da gerek bu nedenle gerekse zabıt katipliği sınavlarına hazırlanmak amacıyla kursumuza katılıyorlar. Kursumuza yoğun bir ilgi var. İlginin devam etmesi halinde yeni kurslar açarak hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

On Parmak F Klavye ve Zabıt Katipliği Sınavlarına Hazırlık Kursuna katılan öğrencilerin çoğu genelgeden haberdar olduklarını belirterek, buna rağmen kursa katılmaktaki temel amaçlarının yıl içerisinde açılan zabıt katipliği sınavlarında başarılı olmak ve iş imkanı elde etmek olduğunu söyledi.

Kursa on parmak ve F klavye hakkında hiçbir bilgileri olmadan başladıklarını dile getiren öğrencilerden Hasan Oğuz, Ömer Ali İnan ve Hilal Erdoğan kursun henüz yarısında olmalarına rağmen büyük bir gelişim sağladıklarını ifade etti.

Kursa on parmak Q klavye kullandığı halde F klavyeyi öğrenmek amacıyla gelen Gülşen Erkan ise, farklı klavyeden F klavyeye geçmenin yaşattığı zorluklardan bahsederek kursa ilk geldiğinde öncelikli olarak eski bilgilerinden kurtulmak zorunda kaldığını daha sonra ise yeni bilgilerle donanmaya başladığını vurguladı.
Kaynak: İHA