Gökceayva Mahallesine Kültür ve İnternet Evi Açıldı

Eskişehir'in Beylikova İlçesi’ne bağlı Gökçeayva Mahallesi’nde, “Kültür ve İnternet Evi” açıldı.

Gökceayva Mahallesine Kültür ve İnternet Evi Açıldı

Beylikova ilçesine bağlı 40 haneli bir mahalle olan Gökçeayva, ilçeye 22 kilometre uzak olmasından dolayı, öğrenciler ve vatandaşlar internetten mahrum kalıyordu. Bu soruna çözüm bulmak için çalışmalarına başlayan İlçe Kaymakamı Selçuk Haskırış, Beylikova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca pilot bölge olarak belirlenen Gökçeayva Mahallesi’ne, Kültür ve İnternet Evi’ni hizmete açtı.

Kaymakam Haskırış, Kültür ve İnternet Evi’nin mahalleli ile muhtarın çabaları doğrultusunda yapıldığını belirtti.

Başka projelere de adım atacaklarını belirten Haskırış konuşmasında,”İlçemizin ilk İnternet ve Kültür Evi, mahalle halkı ile muhtarın çabaları doğrultusunda, muhtarlık binası yanında toplamda 20 bin TL harcanarak yapıldı. Öğrencilerimizin ve mahalle halkının rahatlıkla kullanabilmesi için güzel bir adım attık. Diğer mahalleler için de projelerimiz var” dedi.

Kültür ve İnternet Evi açılışına, İlçe Emniyet Amiri Erol Kahya, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (SYDV) Müdür Vekili İ. Sinan Ökmenel, vakıf personeli Sinem Övün, Gökçeayva Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Bilir, mahalle halkı ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA