Başbakan Yardımcısı Arınç, Kırşehir'de (2)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizden önce ihracat yaptığımız ülke sayısı 15-20'yi geçmezdi. Şimdi dünyanın 150 ülkesine ihracat yapıyoruz" dedi.

Arınç, Kırşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (KIRSİAD) üyelerinin katılımıyla bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) güçlü olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'deki istihdamın hemen hemen yüzde 60'ını KOBİ'lerin oluşturduğunu ifade eden Arınç, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve diğer önemli desteklerle KOBİ'lerde önemli işler yapıldığını vurguladı.
Türkiye'nin dünyanın her tarafına 160 milyar dolarlık ihracat yaptığını belirten Arınç, şunları kaydetti:
"Bizden önce ihracat yaptığımız ülke sayısı 15-20'yi geçmezdi. Şimdi dünyanın 150 ülkesine ihracat yapıyoruz. Allah'a hamdolsun. Bursa'nın Mustafa Kemal Paşası'ndaki fabrika 75 ülkeye ihracat yapıyor. İçinde Güney Amerika ülkeleri, Bolivya, Honduros var. Musatafa Kemal'de oturanlar Bolivya'yı, Honduras'ı bilmez. Honduras'ta oturan Türkiye'yi haritada bile gösteremez ama bizim üreticimiz, sanayicimiz sadece bir ilçeden 75 ülkeye ihracat yapıyor. Allah razı olsun Özal'dan. Türkiye'yi dünyaya tanıtan da, dünyayı Türkiye'ye tanıtan da o olmuş. Yanına almış iş adamlarını gezdirmiş, o zaman Demirel ve arkadaşları alay etmişler. 'Cumhurbaşkanının işimiymiş, yanında iş adamıyla gezermiymiş, uçağına binmek de nereden çıkmış, bu ihracatta neyin nesiymiş' gibi. Bak neyin nesiymiş. 150 ülkeye ihracat yapıyoruz. 'Made in Turkey' yazıyor. Bu Türkiye'de imal edilmiştir anlamında. Bundan daha güzel milliyetçilik olur mu. Boş laf milliyetçiliği değil, üretim milliyetçiliği, ihracat milliyetçiliği, herkesin para kazanması, iş sahibi olması milli gelirin artması. En güzel milliyetçilik bu."
Türk Hava Yolları'nın dünyanın 230 merkezine uçtuğunu ve dünyanın ilk üç hava yolları şirketi içerisinde yer aldığını anlatan Arınç, esas iftihar edilecek konunun bu olduğunu söyledi.

Ankara'dan Kırşehir'i 2 saat zannettiğini ama 1,5 saatte geldiklerini ifade eden Arınç, şöyle devam etti:
"Yollarımız çok güzel. Bizim kırmızı plaka olunca görmezden geliyor da sizin için aynı şeyi söyleyemem ama siz iki saatte gelin. Burada her şey yapılabilir, yapacağız. Eskiden Türkiye'de ekonomik krizler oluyordu, bu krizlerin sebebi siyasi istikrarsızlıktı. İçeride bir kavga çıkardı, ekonomik kriz olurdu. Sezer, şukadarcık bir kitapçığı fırlatıverdiği için Türkiye yıkıldı. İki sene perişan oldu. Eskiden ya asker kaşını çatardı ya enflasyon iki miktar yükselirdi veyahut da birisi 'ha aman bunlara bir muhtıra verelim' derdi. Hükümetler paldır küldür gider, ekonomi perişan olurdu. Şimdi kaş kaldırmak, göz etmekle felan değil. Bu hükümeti topla tüfekle yıkamadılar. Allah'ın izniyle sapasağlam dimdik ayakta kaldı. Herkesin fitnesi fesadı bir kenarda. Cesaretli, dirayetli olursanız, 'ben bu millete söz verdim, cesur olacağım, milletin hakkını yedirmeyeceğim, milletin emanetini yolda bırakmayacağım' derseniz darbeler, cuntalar vız gelir tırıs gider."
- "Artık gemisini, helikopterini yapan Türkiye var"
Türkiye'de çok daha güzel işlerin olacağına inandığını dile getiren Arınç, bunun için üretimin artırılması gerektiğini vurguladı.
Ürünlerin mamul madde olarak ihraç edilmesi gerektiğini belirten Arınç, metal, demir, krom, nikel gibi madenlerin kilosunu belki birkaç liraya ihraç ettiklerini, bunların işlenmesi durumunda daha yüksek miktarlara ihraç edilebileceğini vurguladı.
Mermer işiyle uğraşanların olduğunu, bunların kocaman kocaman kayalar halinde işlenmemiş halde ihraç edildiğinde daha az kazanç getirdiğini kaydeden Arınç, "Cep telefonlarına, optik malzemelere bakabilirsiniz. Zaten cari harcamalarımızın büyük bir kısmı çok para isteyen noktalardır. Onları biz yapacağız, bizim yapmamız lazım. Daha önce Erbakan Hoca, 'ağır sanayi milli hamle' derdi. Tek hayali buydu. O zaman gülerlerdi, alay ederlerdi. Almanya'da 'Türkiye motor yapması lazım' diyerek Türkiye'ye döndüğünde ilk motoru imal eden insanın hayali buydu. Ben Bursa milletvekiliyim. Otomotiv sanayine, tekstile, gıda sanayine bakıyorum. Bursalı, 'bunlar yetmez, artık karnımız doydu bunlarla' diyor. Şimdi 'uzay ve havacılık sanayini Bursa'da geliştireceğiz, savunma sanayini Türkiye'de Bursa'da geliştireceğiz' diyorlar. Savunma sanayinden bahsediyoruz. Artık gemisini, helikopterini yapan Türkiye var. Uçağını imal eden, zırhlı personel taşıyıcı yapıp dünyaya satan, füze yapan Türkiye var. Allah'a hamdolsun." şeklinde konuştu.

- "Çalıştıkça Allah veriyor"
AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin yüksek hızlı trenle tanıştığını dile getiren Arınç, Konya-Ankara hattı ile başladığını, Hacı Bayram-ı Veli ile Mevlana'yı buluşturduklarını söyledi.

Daha sonra Ankara-Eskişehir arasını yaptıklarını ve Yunus Emre ile Hacı Bayram-ı Veli'yi buluşturduklarını anlatan Arınç, "Şimdide Eskişehir ile Konya arası bitti. Eskişehir ile İstanbul hattı Ankara bağlantılı açıldı. Bursa devam ediyor, İzmir'e gelecek. Size de gelecek. Bunlar olmayacak şeyler değil. Bir kuruşu bile dışarıdan gelmiyor yüksek hızlı trenlerin. Hepsini bütçeden yapıyoruz. Bunları yapacak yürek, inanç ister. Bu hükümetlerin başında 2 saat bile kendine ayırmayan 22 saat çalışan o günün başbakanı bugünün cumhurbaşkanı var. Şimdi emanet ettiği insanda aynı doğrultuda çalışmasına devam ediyor. Hamdolsun çalıştıkça kurban olduğum Allah veriyor" diye konuştu.

Siyasi istikrarın beraberinde ekonomik istikrarı getirdiğini anlatan Arınç, siyasi istikrar ve ekonomik istikrar siyam ikizleri gibi birbirinden ayrılmaz, kopmaz ikili olduğunu söyledi.

Bu ülkede bu güzellikler karşısında yapılanların görmemezlikten gelinemeyeceğini belirten Arınç, "Eleştiri yaparsınız, pahalı oldu dersiniz, daha iyisi olmalıydı dersiniz, keşke daha iyisi olsaydı dersiniz ama bu yapılanlara gözünü kapatıp inkar edenler yok mu. Allah bize de onlara da hidayet etsin" dedi.

- "Restorasyon için 3 katrilyon harcadık"
Arınç, muhalefette olduğu dönemde köye içme suyu götürmek için veya bir camiyi restore ettirmek için 100 bin lira para alamadığını ifade ederek "Cami yıkılıyor şurayı vakıflar bir restore etsin derdik o zamanın parasıyla '100 bin lira yokki restorasyona para ayıralım' derlerdi. Biz 12 senede 4 bin cami, medrese, külliye, imaret, çeşme, kabristan restore ettik. 3 katrilyon para harcadık. Bırakın 3 bin lirayı, 100 bin lirayı. Bu sene 500 milyon param var. 500 milyonluk restore edilecek cami, külliye, medrese arıyorum. Söyleyin de yapalım. 70 bin kişi istihdam sağladık. Süleymaniye Camisi'ni 51 trilyona, Fatih Camisi'ni 27 trilyona, Sultan Ahmet'i 23 triyona mal ettik. Bir camiye verdiğimiz paralar bunlar. Ben 100 bin lira bulamıyordum. Allah'a hamdolsun. Allah çalışana veriyor, samimi olana, dürüst olana, Allah rızasını gözetene veriyor, lak lak edene vermiyor" şeklinde konuştu.

- "64 senedir iktidara gelemeyen parti var"
Türkiye'de 64 senedir iktidara gelemeyen bir parti olduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti:
"64 senede insanlar yaşlandı, emekli oldu. Adam 1950'de bir gitti. 2014 oldu 64 senedir iktidara gelemedi. Çünkü giderken kötü gitti. Millet onu sevmedi, onun yaptıklarını affetmedi. Hiçbir seçimde onunla barışmadı. Bundan sonrasını bilmem. Adam olurlarsa, güzel işler yaparlarsa, dürüst davranırlarsa, milletin değerlerine sahip çıkarlarsa, onunla alay etmezlerse onlar da iktidar olur ama 13 seneden beri ne günden ne güne geldik. Haziran ayında bunu katmerleştireceğiz. '3 dönem hikayesi bitti' diyemeyecekler. Dördüncü dönem Haziran'da başlarsa ondan sonrası kaymaklı baklava. 2019'a kadar seçim yok. Şimdi maşallah bir senede 3 seçim geçirdik. 2015-2019 arası seçim yok, 4 sene sadece koşmak var. Seçim her şeyin biraz ihmal edilmesine yol açabiliyor. 2019'da bütün seçimler de o zaman toplandı. Biz şimdi 2015 seçimlerini düşünüyoruz. Onu bir kazandığımız zaman inşallah çok güzel olacak."
(Bitti)
Kaynak: AA