Şamil Tayyar: O karikatürü Atatürk için çizselerdi...

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı programda mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik düzenlenen kanlı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

Şamil Tayyar: O karikatürü Atatürk için çizselerdi...
Şamil Tayyar: O karikatürü Atatürk için çizselerdi...
Beyaz Tv ekranlarında Erkan Tan'ın sunduğu "Son Söz" programında konuşan Şamil Tayyar, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Paris'te geçtiğimiz Çarşamba günü saldırıya uğrayan ve 4 karikatüristini kaybeden Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun, 14 Ocak Çarşamba günü basılacak sayısının Cumhuriyet'in dergiyi eş zamanlı olarak Türkçe basması konusuna da değindi.

Tayyar, Peygamber Efendimize atfedilen karikatürü bir hakaret olarak değerlendirirken " O karikatürleri bu ülkede Atatürk için çizin, bu memlekette en az 500 kişiyi katlederler." dedi.

PARİS'TEKİ KATLİAM ÜZERİNDEN OPERAYON YAPACAKLAR
Bir provokatif olduğu çok açık ve net. Dergi saldırıdan sonra Fransızca ilk sayısını çıkarıyor. Bir de Türkçe çıkarıyor, İngilizce falan değil? Niye Türkçe? Bütün bunların hepsi birer tezgah. Paris'teki katliam üzerinden Türkiye'ye operasyon yapacaklar.

MEL GİBSON'U PERİŞAN ETMİŞLERDİ...

O dergide yayınlananlar karikatür falan değil alçakça işler. Bu Peygamber Efendimizi tasvir falan da değil. Hakaret, küfür ve her şey var. Kusura bakmayın. Mel Gibson "Mesih'in acısı" diye bir film çekti. Sadece ve sadece filmde, Mesih'in çarmığa gerilmesinde Yahudiler'in de katkısı olduğuna dair imalar nedeniyle ayağa kalktılar ve adamı perişan ettiler. Bir çok sinemada oynatmadılar ve dünya bunun için ayağa kalktılar.

KUSURA BAKMAYIN! ÖYLE KARİKATÖR OLMAZ
Bunu yapsınlar bakalım karikatürü de çizsinler. Güya karikatürmüş! Onlar karikatür falan değil. Hem bunları yapacaksınız, hem de Müslümanlar'ın size saygı duymasını bekleyeceksiniz. Beyler kusura bakmayın. Öyle küfür karikatürü olmaz. Hakaret karikatürü olmaz.

BU KARİKATÜRÜ ATATÜRK İÇİN ÇİZSELER, 500 KİŞİYİ KATLEDERLERDİ...

Siz bu dünyada 1.6 milyar Müslüman'ın inançlarıyla dalga geçemezsiniz. Küfür edemezsiniz. Hakaret edemezsiniz. Bu basın özgürlüğü dalan değil, kimse de bunu basın özgürlüğü diye yutturmasın. O karikatürleri bu ülkede Atatürk için çizin, bu memlekette en az 500 kişiyi katlederler. Yapamazsınız. Atatürk'ten vazgeçtim, Kemal Kılıçdaroğlu için çizin o karikatürleri bakalım Türkiye ne hale geliyor? Elbette katliamın karşısında olacağız ama hiç kimse de, yangına körükle gitmeyecek. Bunu yapmaya hakkınız yok!

NE YAPARLAR MERAK EDİYORUM?
Birisi de örnek olsun diye aynı şeyleri kalksın Atatürk için çizse...Merak ediyorum hakikaten neler olur? Uğur Dündar'ları, Emin Çölaşan'ları, Sözcü'leri, CHP'si ne yapacak merak ediyorum. Türkiye'nin 81 ilinde eylemler olur.

BEYAZ GAZETE