Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, daha önce Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) tarafından kullanılan çay bahçesinin işletilmek üzere EKDAĞ şirketine kiralanması tartışmalarına ilişkin, "Biz bu konularda dersimize iyi çalışıyoruz. En ufak bir hukuksuzluğa sebebiyet vermemek için kılı kırk yarıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ocak ayı devam toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Konferans Salonu'nda Türel başkanlığında yapıldı.
Mecliste, mülkiyeti belediyeye ait Selçuk Mahallesi'nde ANSAN tarafından kullanılan çay bahçesinin 10 yıl süre ile EKDAĞ şirketine kiraya, gelirinin ise Antalya Şehit ve Gazi Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma Dayanışma Derneğine verilmesine ilişkin maddenin görüşülmesi sırasında tartışmalar yaşandı.
"Burası ANSAN'ın yeri ve kiraya verilmek isteniyor" diyen CHP Belediye Meclis Üyesi Sıtkı Soydan, "Sanata ve sanatçıya yapılanları şiddetle kınıyoruz. Daha mahkemesi bitmeden, kanunsuz bir şekilde burası kiraya verilmek isteniyor. Biz, grup olarak uygun değildir diyoruz" ifadesini kullandı.
Bunun üzerine Türel, yapılanın ön protokol olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:
"CHP Grubu alan hakkında söz almadan önce bizden bilgi almaya çalışsaydı konuşmalarına gerek kalmayacaktı. Bizim yaptığımız ön protokol. Protokol haline geldiğinde meclise bilgilendirme zaten yapılır. Ön protokolün son maddesi şöyle: İş bu protokolün süresi ön protokol niteliğinde olup, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararı alındıktan sonra yine uyarlanacak protokolün meclis tarafından imzalanması ile son bulur. Dolayısıyla meclisin iradesine en ufak saygısızlık yok. Aksine saygı var."
Meclisin kararı olmadan imzalanan ön protokolün hiçbir önemi olmadığının altını çizen Türel, şöyle devam etti:
"Biz bu konularda dersimize iyi çalışıyoruz. En ufak bir hukuksuzluğa sebebiyet vermemek için kılı kırk yarıyoruz. Biz meclisin iradesini her şeyin üstünde tutuyoruz. Buna en büyük hassasiyeti, bu meclisin başkanı gösterir. Burada biz yetkimizi kullanıyoruz. Bu imzalanan bir ön protokoldür."
- "Sen bana bağıramazsın"
Alanın işletilmek üzere EKDAĞ'a kiralanması ve gelirinin Antalya Şehit ve Gazi Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği'ne verilmesi konusunda ön protokol belgesinin komisyonda üyelere sunulmadığını iddia eden Soydan ile Türel arasında kısa süreli "bağırma" tartışması da yaşandı.
Soydan, söz konusu sözleşme örneğinin komisyonda paylaşılmasının ne mahzuru olduğunu sorarak, "Komisyondaki temsilcimiz Süleyman Bey, kendilerine sözleşme örneğinin önümüze gelmediğini söyledi.

Lütfen, demagoji yapmayın" diye konuştu.

Türel ise bunun üzerine, "Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanına bağırarak konuşmana müsaade etmem. Önce konuşmayı öğren. Sen bana bağıramazsın, edebinle konuş" şeklinde konuştu.

Tartışmaların ardından daha önce ANSAN tarafından kullanılan yerin işletilmek üzere EKDAĞ şirketine kiralanması, gelirinin ise Antalya Şehit ve Gazi Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma Dayanışma Derneğine verilmesini öngören madde, oy çokluğuyla kabul edildi.
Toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: AA