Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sendikacılığı ideolojik ve parasal amaçlı yapmadıklarını, sorumlu ve çözüm odaklı sendikacılık yaptıklarını söyledi.

Sağlık-Sen Genişletilmiş Bölge Divan Toplantısı, Adana, Osmaniye, Antalya, Gaziantep, Antakya, Isparta, Burdur, Kahramanmaraş ve Kilis şube başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla Osmaniye'de yapıldı.
Toplantının açılışında konuşan Memiş, hizmet odaklı sendikacılık yaptıklarını belirterek, "Biz sendikacılığı sadece ideolojik ve parasal amaçlı yapmıyoruz. Sorumlu ve çözüm odaklı sendikacılık yapıyoruz" dedi.

Milli iradeyi ve demokrasiyi savunduklarını ifade eden Memiş, temel hak ve özgürlüklerin arttırılması, çözüm süreci ve yeni anayasa konularında destek olmaya ve katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

Millet adına hizmet sendikacılığı yaptıklarını vurgulayan Memiş, şöyle devam etti:
"Bu ülkenin demokratikleşmesi, milli iradeye sahip çıkmak ve ülkemizin yeni bir Türkiye'ye kavuşması amacıyla sendikacılık yapıyoruz. Çözüm sürecinde tüm ülkeyi dolaşarak sürece destek verdik. Elimizi taşın altına koyduk. Temel hak ve özgürlüklerin artması, kamuda kılık kıyafet yasağının kalkması için gerçekleştirdiğimiz imza kampanyasında Memur-Sen ailesi olarak 10 milyonun üzerinde imza topladık. Bu ülkenin demokratikleşmesinde sağladığımız katkı gözardı edilemez. Bizim davamız Türkiye davasıdır."
Sağlık-Sen'in çözüm odaklı ve sorumlu sendikacılık anlayışı sayesinde sağlık sektöründe çalışanların 2010 yılından sonra önemli kazanım ve haklar elde ettiğini savunan Memiş, sağlık çalışanlarının daha iyi şartlara kavuşması için yeni çalışmalar yaptıklarını belirtti.


Kaynak: AA