Başkan Tuna, Yeni Eğitim-öğretim Yılını Kutladı

İçel'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Tuna, Yeni Eğitim-öğretim Yılını Kutladı

Mesajında, eğitim sorunlarını çözen toplumların, her alanda gelişen toplumlar olduğunu vurgulayan Başkan Tuna, "Ulu Önder Atatürk, ‘Gençler, vatanın bütün ümit ve istikbali size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır’ diyerek gençlere olan inancını belirtmiştir. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşmanın en önemli basamaklarından biri de eğitimdir” dedi.

İlçede eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla eğitim ve öğretime büyük ölçüde destek verdiklerini belirten Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak çalışma yol haritamızda bulunan eğitim ve gençliğe büyük önem veriyoruz. İyi bir eğitim, iyi bir gelecek demektir. Bu nedenle okulların, eğitim yuvalarımızın tüm gereksinimlerinde öğretmenlerimizin, eğitimcilerimizin yanında olmaya özen gösteriyoruz. İlçemize yeni eğitim kurumlarının kazandırılmasının yanı sıra mevcut eğitim kurumlarımızın da ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin sağlıklı ve daha temiz ortamlarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla her yıl eğitim- öğretim sezonu öncesinde bölgemizde bulunan tüm okullarda çevre düzeni, temizlik, bakım ve okul binalarının dış cephe boyama çalışmasını yapıyoruz. Okul müdürlerimiz ve idarecilerimizle sürekli de iletişim halindeyiz. Aynı zamanda konularında uzman kişiler tarafından belirli periyotlarda öğrencilerimize eğitim seminerleri de düzenliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Atatürk'ün ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diye hitap ettiği değerli öğretmenlerimizin ve ülkemizi güvenle geleceğe taşıyacak olan tüm öğrencilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını en içten dileklerimle kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA