15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

Safranbolu ilçesinde, bu yıl 15'incisi düzenlenen "Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali''nin belgesel film kategorisinde yarışacak 20 eser belirlendi.


Festival Komitesi ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine, belgesel film yarışmasına gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Organizasyonda görevli ekibin büyük özveriyle çalıştığını vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Bu yıl festivalimiz, unutulmaya yüz tutmuş meslek ve o meslekleri icra eden ustalara saygı amacını taşıyor. Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerde artık çırak bulmak neredeyse imkansız. Önceden insanlar çocuklarını bir ustanın yanına getirip 'Eti senin, kemiği benim' diyerek meslek sahibi olmasını isterdi. Artık bu kültür yok olmak üzere. Mesleğine ömrünü vermiş ustalarımız çırak bulamıyor. Biz de festivalle bunu gündeme getirmek istiyoruz."

Aksoy, 29 Ağustos'a kadar aldıkları başvuruları değerlendirerek belgesel film kategorisinde yarışmaya hak kazanan 20 eser sahibi belirlediklerini anlattı.

Yarışma sonuçlarını 18 Eylül'de açıklayacaklarını, festivali de 19-21 Eylül'de gerçekleştireceklerini dile getiren Aksoy, "Filmlerin hepsi birbirinden güzeldi. Jürimiz seçim yaparken oldukça zorlandı" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA