Engelli Babasının 'Bir Yürek Çığlığı” Kitabına Destek

Tokat Valisi Cevdet Can, 2 engelli çocuğu bulunan Yaylıcı Ailesi’ni ziyaret ederek, baba Hüseyin Yaylıcı’nın “Bir Yürek Çığlığı” adlı kitabının basım ve tanıtımına destek verileceğini söyledi.

Engelli Babasının 'Bir Yürek Çığlığı” Kitabına Destek

Hüseyin ve Nursel Yaylıcı çiftini Karşıyaka Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret eden Vali Cevdet Can, aileden 19 ve 18 yaşında iki engelli çocuğunun sağlık durumları ile ilgili bilgi aldı. Atilla ile İlayda’nın doğduklarında sağlıklı birer bebek olduklarını söyleyen baba Hüseyin Yaylıcı, “Atilla 2.5 yaşında rahatsızlandı engelli oldu. İlayda 1 yaşında aynı hastalıkla karşılaştı. O da ağabeyi gibi engelli oldu” dedi

Engelli çocukların ve ailelerinin sosyal aktivitelerde bulunmaları için hayalinde olan bir projeyi gerçekleştirmek istediğini ifade eden Hüseyin Yaylıcı, kaleme aldığı üçüncü kitabı ‘Bir Yürek Çığlığı’ adlı kitabından elde edeceği gelir ile bu projeyi gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Vali Cevdet Can ise devlete cömertliğin yakışacağını ifade ederek, devletin bakışıyla, duruşuyla, merhametiyle, bütçesiyle her şeyi paylaştığını ifade ederek, “Devlet olarak cömert olacaksınız. Biz Başbakanın temsilcisiyiz. Biz muasır medeniyetleri hedefleyen bir ülkenin evlatları olarak bu projeleri gerçekleştirmemiz lazım’’ diye konuştu

Engelli ailenin projesini duydukların ve bu anlamda destek vermek istediklerini ifade ederek Vali Can, “Biz de dedik ki, madem böyle bir proje var, talep var gidelim, bu proje kapsamında kitap kazandıralım. Daha önceden de yazmış olduğunuz ikinci kitabınız ‘Anlat Beni’ adlı eserinizi de okudum. Bu kitabınız çokta güzel. Yeni kitabınıza da destek verelim istedik. Bu proje kapsamında düşüncenize, yaptıklarınıza inanıyorum. Bu kitap çıktığında ülke genelinde yankı da bulacak mutlaka. Bu kitabın yazarını birileri tanımak isteyecektir. Engelli çocuklarınız için sizin yaptıklarınız deryadır. Biz o deryada bir damla bile değiliz. O bakımdan siz anne ve babaları bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Can, ayrıca engelliler için Gümenek Mesire Alanında bir proje gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi. Vali Can, Nursel Yaylıcı’nın “Anlat Beni” adlı kitap için yazdığı hikayeyi okurken gözyaşlarını tutamadı.
Kaynak: İHA