Lapseki Şehitliği Yeniden Ziyarete Açıldı

Çanakkale Savaşları'nda şehit düşen 912 askerin isimlerinin yazıldığı Lapseki ilçesindeki şehitlik, düzenleme çalışmalarının ardından tekrar ziyarete açıldı.

Savaşların 100'üncü yılı anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında Çanakkale Valiliği 100'üncü Yıl Koordinasyon Merkezi ve Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen şehitliğe 912 şehidin isimleri yazıldı.
AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, şehitlikte düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çok önemli bir eseri açmak için toplandıklarını söyledi.

Söz konusu şehitlerin isimlerinin burada yaşatılacağını belirten Kaşdemir, "Mehmet Akif'in ifadesiyle 'Bu taşındır diyerek Kabe'yi diksek başına, yine şehitlerimizin hatırasına bir şey yaptık' diyemeyiz ama en azından onların isimlerini yaşatmak, gelecek kuşaklara tanıtmak adına doğru ve çok önemli bir iş yaptığımız kanaatindeyim" dedi.

Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı ise bugünün ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü olduğunu hatırlattı.
Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Tavlı, "Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onlar, bu vatan için en değerli hazinelerini, canlarını verdiler. Vatan için en güzel şeyi yaptılar" ifadesini kullandı.
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da Lapseki'ye yakışır bir şehitlik yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Daha sonra yeniden ziyarete açılan şehitlik, katılımcılar tarafından gezildi. Katılımcılar, şehitlerin isimlerinin yazıldığı mezar taşlarına çiçek bıraktı.
Kaynak: AA