62 Milyonluk Uyuşturucu Yakalayan Jandarmaya Başarı Belgesi

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 2 farklı operasyonda 31 ton uyuşturucu madde ele geçiren jandarma personelini takdirname ile ödüllendirdi.

62 Milyonluk Uyuşturucu Yakalayan Jandarmaya Başarı Belgesi

Elazığ’ın Palu ilçesi kırsalında geçtiğimiz ay içerisinde 15 gün arayla düzenlenen operasyonlarda piyasa değeri 62 milyon lira olan 31 ton uyuşturucu madde ele geçirilmişti. Operasyonla ilgili Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, başarılı jandarma personelini Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu ile birlikte makamına davet ederek tebrik etti. Toplantı odasında askeri personelle birlikte açıklama yapana Vali Koçak, "Bugün uyuşturucu ile mücadele kapsamında başarı gösteren jandarma personeline başarı belgesi veriyoruz. Bu töreni yapmaktaki gayemiz arkadaşlarımız uyuşturucuyla mücadeleye verdiğimiz önemin kamu oyu adına bilinmesi, bu mücadelede üstün başarı gösteren arkadaşlarımızın motivasyonlarının artırılması ve aynı zamanda da vatandaşımızın kendisini daha güvende hissetmesi açısından da yapılan faaliyetlerden haberdar olmasıdır" dedi.

Başarılı operasyonlarla ele geçirilen uyuşturucu maddenin piyasa değerinin 62 milyon lira olduğunu vurgulayan Vali Koçak, "Bunun sadece bir defada ele geçirilen para olarak değerlendirilmemesi lazım. Bunun kendi içerisinde oluşturduğu ekonomi ve kendisini besleyen bir yapı olması, arkasından gelecek olan diğer suç faaliyetleri ile değerlendirildiğinde toplumun huzuru açısından ne kadar önemli olduğunu sizlerde göreceksiniz. Bunları kullanacak olanların uyuşturucu maddeler eğer ele geçirilmeseydi maruz kalacak problemleri değerlendirdiğimizde bu başarı belgelerinin ne kadar değerli olduğunu da sizinle paylaşmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"UYUŞTURUCU İLE İLGİLİ EYLEM PLANI OLUŞTURDUK"
Elazığ'da uyuşturucu ile ilgili eylem planı oluşturduklarının altını çizen Vali Koçak, "Uyuşturucu ile mücadele sadece güvenlik kuvvetlerimizin yaptığı bir mücadele değil ama en önemli ayaklarından biridir. Bunu kullanacak kişilere ulaştırılmasının önüne geçilmesi en önemli ayaklardan bir tanesi ancak bu yetmiyor. Bunların yüzde yüzüne ulaşamadığımız için hala uyuşturucuya erişenler var. Bunların buna erişimini engellemek sadece bu maddeleri engellemekle değil onların bunun zararlarının farkına varması, ailelerin bu konudaki farkındalıklarının artırılması ve bir şekilde buna müptela olmuş insanlarında tedavi edilmesi gibi birçok tedbiri içeren eylem planının hazırladık ve hayata geçirdik. Sadece güvenlik kuvvetlerinin bunları yakalaması, engellemesi problemi belli ölçüde azaltsa da, asıl olan ailelerin çok küçük yaşta çocukların bunlara erişimini engelleyecek tarzda eğitim vermeleridir. Eğitim öğretim kurumundaki arkadaşlarımızın uyuşturucu ile mücadele konusunda gösterecekleri ilgi ve ayrıca tedavi kurumlarında göstereceğimiz hassasiyet önemlidir. Toplumun topyekun uyuşturucuya olan yaklaşımını ortaya koyması ve bununla mücadelede birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi çok önemlidir. Bu anlamda devletimizin bütün imkanlarını uyuşturucuyla mücadele için seferber ettiğimizi, bundan sonra da seferber etmeye devam edeceğimizi, vatandaşımızın huzur ve mutluluğunu korumak için elimizden gelen çalışmaları yapacağız" ifadelerini kullandı

Vali Koçak daha sonra, başarı gösteren jandarma personellerini tebrik ederek takdir belgelerini verdi.
Kaynak: İHA