İçecekler Sonbahar Yardımcınızdır

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, sonbaharda sağlıklı kalmak için önerilerde bulundu.


Yazın yoldan çıkan bedenleri bakıma almak ve kış aylarını güçlü bir bağışıklık sistemiyle karşılamak için en ideal hazırlık döneminde olunduğunu ifade eden Tutar, şu bilgilere yer verdi:
“Yeşil Çay: Sağlıklı içecekler içerisinde en iyilerden olan yeşil çay, özellikle bahar aylarında günde iki kupa tüketilebilir. Gün içerisinde tüketilmesi önerilen yeşil çay hem metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacak hem de bağışıklık sisteminizin daha güçlü olmasını sağlayacaktır.

Melisa Çayı: Antiseptik özelliği olan melisa çayının bahar aylarında düzensiz uyku problemi olan kişiler tarafından tüketilmesi gerektiği bilinmektedir. Günde bir kupa yeterli düzeydedir. Ayrıca hazmı kolaylaştıran, mideyi rahatlatan ve gaz sıkıntısı çekmenizi engelleyen melisa çayı tüketerek bahar yorgunluğu yaşama riskinizi azaltabilirsiniz.

Ihlamur: Bahar aylarında baş ağrısı çeken bireyler için birebir olan ıhlamur, mide salgısını azaltarak besinlerin hazmını da kolaylaştırmaktadır. Gün içerisinde 1-2 kupa ıhlamur tüketmelisiniz.

Papatya: Gaz giderici etkisi olan papatya çayı, özellikle mide ağrısı ve sindirim sıkıntısı çeken bireylerin tüketmesi gereken bir içecektir. Bahar yorgunluğu ve düzensiz yaşam nedeni ile kabızlık sıkıntısı çeken bireyler günde bir kupa papatya çayı içmesi gerekmektedir.

BAHAR DEPRESYONUNU TATLI İLE ATLATMAYIN
Bahar depresyonu kısa da sürse bu dönemde kişiler en az beslenmelerine dikkat etmezler. Çünkü bu dönemi sürekli besin tüketerek geçirmek isterler. Özelliklede ilk tercih tatlılar olmaktadır. Çok sık olmamakla birlikte her birey tatlı tüketebilir. Önemli olan bunun miktarı ve sıklığıdır. Özellikle sütlü tatlılar içerisinde bulunan kalsiyum nedeni ile daha fazla önerilse de, şerbetli tatlıların şerbetine bulaşmadan tüketmek diğer bir alternatif olabilir. Haftada 1 gün özellikle hareketli olduğunuz veya spor yaptığınız gün tatlıyı tüketebilirsiniz. Sütlü tatlılar içerisinde kazandibi, sütlaç, puding tercih edebilirsiniz.”
Kaynak: İHA