Hakkari'de İçme Suyu Analiz Raporları Açıklandı

Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı, son zamanlarda şebeke sularının kirli olduğu iddiaları üzerine yaptırdığı analiz sonuçlarını açıkladı.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, "Hakkari'nin içme suları kirli" iddialarına ve spekülasyon haberlere ilişkin, bu yıl haziran, temmuz ve ağustos aylarında 5 ayrı bölgedeki şebekeden alınan su numunelerinin analizinin yapıldığı belirtildi.

Belediye ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce alınan su numunelerinin analizlerinin Erzurum Halk Sağlığı Laboratuvarında yapıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İçme ve kullanma suyu şebekesini temsil edecek şekilde belirlenen izleme noktalarından, Türkiye genelinde olduğu gibi Hakkari'de de yaz aylarının kurak geçmesi nedeniyle su kaynaklarında düşüş yaşanmıştır. Bu nedenle önlemler artırılmış ve takipler sıklaştırılmıştır. Bu yıl haziran, temmuz ve ağustos aylarında şebeke suyundan 5 ayrı bölgede numuneler alınmış olup, uygunsuzluk tespit edilmemiştir. İlgili birimlere yapılan çalışmalarda görülen mide ve bağırsak rahatsızlıklarından şehir şebekesi suyunun sorunlu tutulamayacağı değerlendirilmiş ve bina içi su sistemlerinin de kontrol edilmesi üzerinde durulmuştur. Yapılan izleme sonuçlarına göre, mikrobiyolojik uygunsuzlukların münferit olduğu, hastaların ikamet ettiği bölgelerde uygunsuzluk saptanmadığı, halk sağlığını tehdit edecek ya da salgına yol açabilecek durumun da olmadığı gözlenmiştir."

Kaynak: AA