Deik'in Ekonomi Bakanlığı'na Bağlanması

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ekonomi Bakanlığı'na bağlanan DEİK'in Türk şirketlerinin küresel pazarlara entegrasyonu için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini, iş dünyasının sıçramasını sağlayan öncü bir güç olduğunu savundu.


Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "torba kanun" olarak nitelendirilen 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun"un dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasıyla tüzel kişiliği son bulan DEİK'in Ekonomi Bakanlığı'na bağlandığını hatırlattı.

DEİK çatısı altında çeyrek asırdır 5 kıtada özverili çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

''DEİK, Türk şirketlerinin küresel pazarlara entegrasyonu için çok önemli çalışmalar gerçekleştirdi ve böylece her zaman iş dünyasının sıçramasını sağlayan öncü bir güç oldu. Koyduğumuz ekonomik hedeflere ulaşma yolunda devletimiz, üniversitelerimiz ve işbirlikçilerimizle ülkemize hizmet ettik. DEİK'te bugüne kadar hizmet eden çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA