İngiliz Gurmeler Adana Lezzetlerini Tattı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen "Gurme Turizmi" temalı basın gezisi kapsamında Adana'ya gelen İngiliz gurmeler, yöresel yemeklerden tattı.


Valilikten yapılan açıklamaya göre, dünyada turizm gelirleri açısından en çok gelir sağlayan turizm çeşidinin "Gastronomi Turizmi" olması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığının mali destekleriyle Türk Mutfağını, yemek kültürünü ve tarihi zenginlikleri dünyaya tanıtmak amacıyla dünyanın önemli gurmeleri Türkiye'ye davet edildi.

"Gurme Turizmi" temalı basın gezisi kapsamında Huffington Post UK'den Ruport Parker, Sainsbury Magazine'den Emily Alice Wright, CSMA Club'tan Tina Walsh, Travel Weekly'den Ian Taylor, Eat Travel Live'dan John Gregory Smith Country, Town House'dan Henriatta Green, Adana, Gaziantep ve İçel'de Türk yemek kültürü hakkında çeşitli çalışmalar yaptı.

Kentin tarihi zenginliklerinden Taş Köprü, Ulu Cami'yi gezen gurmeler, ATOSEV tesislerinde yöresel yemekler analı-kızlı, mercimekli köfte, fıstıklı köfte, etli haşır, bamya dolması, patatesli ve ıspanaklı börek, sıkma, karışık kızartma tabağı, tahinli lahana sarması, cevizli ıspanak, mevsim salata, şalgam suyu ve kavunlu limonata gibi yiyecek ve içeceklerin hazırlanışını izleyip tadına baktı.

- Adana kebabın yapılışını izlediler

Adana'nın öne çıkan lezztlerinden Adana kebabının yapılışını da izleyen gurmeler, kebabın lezzetini çok beğendi. Gurmeler, birbirinden lezzetli ve farklı meze çeşitliliğinin zenginliğini ve yapılan sunumları hayranlıkla izledi.

Gurmeler, Adana mutfağının zenginliği karşısında çok şaşırdıklarını, yemeklerin lezzetlerini ve sunumlarını çok beğendiklerini, kentin mutfağı ile dünyaya açılması gerektiğini, bölgede bir gastronomi turizminin gelişmesi için yemek kültürünün çeşitliliğinin yeterli olduğunu, ancak tanıtımın yetersiz kaldığını ifade ettiler.

Kaynak: AA