Beyşehir'da Tarım Alanlarındaki Toplulaştırma ve Sulama Sorunları

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, tarım alanındaki toplulaştırma ve sulama sorunları çözülmesi halinde ilçenin hızlı bir şekilde kalkınacağını belirttti.


Ziraat odasında gazetecilerle bir araya gelen Metli, Beyşehir'deki tarımsal sorunları anlattı.

Sulamaya çok büyük ihtiyaç olduğunu aktaran Metli, "Şu anda ciddi bir sıkıntımız var. Mevsim gereği patates, pancar, yonca, meyvelikler ve her türlü sebze sulanıyor. Suya ihtiyacımız var fakat Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü ilçemizde olmasına rağmen, yöre çiftçimiz tarımsal sulama yatırımlarından yeterince yararlanamıyor, sulama yapamıyoruz. Sulama tam yapılamadığı için istenen verime ulaşılamıyor" dedi.

Beyşehirli çiftçinin ikinci probleminin arazilerin dağınık olmasından kaynaklandığını aktaran Metli, bir an önce toplulaştırma faaliyetlerinin hızlanması gerektiğini belirterek, "Siyasetçilerimiz, tarımdan sorumlu olan kuruluşlarımızla beraber Beyşehir tarımının gelişmesi için hep birlikte çalışarak yeni projeler üreteceğiz. Toplulaştırma ve sulama sorunları çözülürse Beyşehir'in Hollanda olmaması için her hangi bir engel yok" dedi.

Kaynak: AA