TÜYİMDER ve El Ezher Platformu'ndan İhsanoğlu'na tepki

Tüm Yurtdışı İlahiyat Mezunları Derneği Genel Sekreteri Mesut Yaman, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermeyeceklerini açıkladı.

TÜYİMDER ve El Ezher Platformu'ndan İhsanoğlu'na tepki
Tüm Yurtdışı İlahiyat Mezunları Derneği (TÜYİMDER) Genel Sekreteri Mesut Yaman, "Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile hiçbir dünya görüşlerinin örtüşmediğini, hiçbir siyasi platformda bir araya gelme imkanlarının olmadığını ve hiçbir durumda kendisine destek olmayacaklarını" bildirdi.

Yaman, TÜYİMDER ve El Ezher Platformu adına yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanı seçiminde sözde çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminin açıklandığını anımsattı.

Bu isimle ilgili kamuoyunda saygın kişilik profili çizilmesi adına bir takım algı operasyonları yapıldığı savunan Yaman, İhsanoğlu'nun Mısır'da doğan ve akademik kariyerini El Ezher Üniversitesi'nde tamamlayan birisi olarak kamuoyuna lanse edildiğini savundu.

Yaman, İhsanoğlu'nun bu özelliğine rağmen Türkiye'deki Ezher mezunlarının haklarını savunmadığını ileri sürerek, Mısır'da seçilmiş iktidara karşı yapılan darbeye karşı da net tavır koyamadığını iddia etti.

Bu durumdan son derece hoşnutsuz olduklarını ifade eden Yaman, şunları kaydetti:

"28 Şubat sürecinde haksızlığın ve hukuksuzluğun her çeşidine şahit olan bizler, yıllarca ötekileştirme ve itibarsızlaştırma politikalarına karşı onurlu mücadeleler verdik. Lisans denkliklerimizin kaldırılması, lisansüstü eğitim görenlerin eğitimlerine ve akademik kariyerlerine son verilmesi, atanan mezunların memuriyetlerinin sonlandırılması gibi aleni haksızlıklarla mağdur olmamıza sebep olan siyasi düşüncenin cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu haklı davamızda hiçbir zaman yanımızda olmamıştır. Yaşadığımız problemleri sahiplenme ve çözüme katkı sağlama çabası içerisinde bulunmadığı gibi problemlerden ve bizlerden uzak kalmayı yeğlemiştir."

"İhsanoğlu ile hiçbir dünya görüşlerinin örtüşmediğini, hiçbir siyasi platformda bir araya gelme imkanlarının olmadığını ve hiçbir durumda kendisine destek olmayacaklarını" bildiren Yaman, "28 Şubat sürecinde yaşadığımız mağduriyetlerin önemli bir kısmını çözüme kavuşturan başta Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyor, çözüme kavuşturulamayan mağduriyetlerimizin de kısa sürede giderileceği yönünde beklentilerimizi yineliyoruz" ifadelerine yer verdi.