Mardin Düğün Fotoğrafları İçin Gözde Mekan Oldu

Evlenecek çiftlerin stüdyo yerine Mardin'deki tarihi yapılarda düğŸün fotoğŸrafı çektirmeyi tercih etmesi dolayısıyla kentin sokakları adeta doğŸal stüdyoya dönüşŸtü.

Farklı medeniyetlere ait çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Mardin artık düğŸün fotoğŸrafı çektirmek isteyen çok sayıda çifte de ev sahipliğŸi yapıyor. Kent merkezi ve ilçelerin yanı sıra başŸka illerden gelen çiftler de kentteki tarihi mekanların önünde fotoğŸrafçılara poz veriyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, AA muhabirine, Mardin'in son yıllarda yıldızı parlayan bir kent olduğŸunu belirterek, Mardin'e gelen turist sayında her geçen gün artışŸ olduğŸunu söyledi.
Geçen yıl 351 bin turistin konakladığŸı kente yılın ilk yarısında 200 bini aşŸkın turistin geldiğŸini dile getiren Aydın, "Bu veriler bize turist sayısının bu yıl 400 bini aşŸacağŸını gösteriyor. Geçen seneye göre bu yıl ilk 6 aylık dönemde yüzde 23'lük bir artışŸ var. Kente günlük gelişŸ gidişŸ yapan turistleri de sayarsak Mardin'i ziyaret edenlerin sayısı 1 milyonu aşŸar" diye konuşŸtu.
- "Ressam ve fotoğŸrafçılar için cazibe merkezi"
Mardin'e gelen konukların kentin doğŸal dokusu ve mimarisinden çok etkilendiğŸini vurgulayan Aydın, son zamanlarda evlenecek çiftlerin düğŸün fotoğŸraflarını tarihi mekanlarda çektirmek için kenti tercih ettiğŸini kaydetti.

Tarihi mekanlarda düğŸün fotoğŸrafı çekiminin özellikle gelinlerin tercihleri arasında yer aldığŸını kaydeden Aydın, şŸöyle dedi:
"LJiftler artık stüdyo yerine, taşŸ evler, medrese ve kiliseler başŸta olmak üzere kentin tarihi dokusunu yansıtan yapıların önünde düğŸün fotoğŸraflarını çektiriyor. BaşŸka illerden gelen gelinler düğŸün fotoğŸraflarını Mardin'de çektiriyor. Mardin doğŸal bir film platosu olduğŸu gibi ressam ve fotoğŸrafçılar için de cazibe merkezidir."
FotoğŸrafçı Mehmet LJelik ise son zamanlarda gelin ve damatların Mardin'de fotoğŸraf çektirme taleplerinin arttığŸını söyledi.
Bir film platosunu andıran Mardin'in artık fotoğŸraf stüdyosu gibi de hizmet vermeye başŸladığŸını ifade eden LJelik, şŸöyle konuşŸtu:
"Yapay bir manzaranın önünde poz vermek yerine çiftler tarihi dokuyu manzara yaparak fotoğŸraf çektirmek istiyor. Cami, manastır, medrese veya diğŸer tarihi mekanların önünde fotoğŸraf çektiren çiftlere sürekli rastlamak mümkün. LJiftler en çok Kasımiye Medresesi, kentin siluetinin en güzel şŸekilde görüldüğŸü yerlerden Zinciriye Medresesi, eski PTT binası ve Kırklar Kilisesi'nde fotoğŸraf çektiriyor."
- "DüğŸünümü Mardin'in masalsı tarihi dokusu ile süslemek istedim"
Sabahattin ve Nuray ArgişŸ çifti de düğŸün fotoğŸraflarını çektirmek için Mardin'deki tarihi mekanları tercih etti.
Damat ArgişŸ, eşŸi Nuray ArgişŸ'in düğŸün fotoğŸraflarının Mardin'de çekilmesi talebini gerçekleşŸtirmenin mutluluğŸunu yaşŸadığŸını söyledi.
Mardin'in tarihi dokusuna kapıldıklarını anlatan ArgişŸ, "İstanbul'da ve Kayseri'de düğŸün yaptık. Ama Mardin'i gözardı edemezdik. Son düğŸün törenimizi Mardin'in masalsı tarihi dokusu ile süslemek istedik" şŸeklinde konuşŸtu.
Gelin Nuray ArgişŸ ise Kayseri'den Mardin'e gelin olarak geldiğŸini ve çok mutlu olduğŸunu ifade ederek, "Tarihi yapı karşŸısında adete büyülendim. Mardin çok güzel. İyi ki fotoğŸraf çekiminde mekan olarak Mardin'i tercih etmişŸiz" dedi.


 
Kaynak: AA