Konya'da Sıcaklık Düşecek, Yağış Bekleniyor

Konya ve çevresinde hava sıcaklığının 2-3 derece düşeceği ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Konya ve ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü, bölgenin diğer yerlerinin parçalı bulutlu geçeceği bildirildi.

Hava sıcaklığının 2-3 derece azalacağı bölge genelinde en yüksek sıcaklık 32 derece tahmin ediliyor.
Rüzgarın kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
- "Yağış genel olarak olumlu etki gösterecek"
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) İç Anadolu Bölge Başkanı Mustafa Hepokur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir aradan sonra gelecek yağışın tarım üzerinde genel olarak olumlu bir etki göstereceğini söyledi.

Aşırı sıcakların verimi düşüreceğini belirten Hepokur, "Yağmurun yağması afet oluşturmadığı durumlarda tarımı büyük oranda olumlu etkileyecek, sıcaklık değerlerinin düşmesi de verimi arttıracaktır" ifadelerini kullandı.
- "Mısır ve pancarı olumlu etkileyecek"
Yağmurun yağmasının barajlar ve göletlerde avantaj sağlayacağına dikkati çeken Hepokur, "Yeraltı suları kar yağmadığı için birkaç metre düşmüş durumda. Ağustos ayında yağacak yağmur mısır ve pancarı olumlu etkileyecek. Orman alanlarını yanmaktan kurtarır. Ağaçların kırmızı örümcekten kurtulmasına büyük yarar sağlar" dedi.

Yeterli yağmur olması durumunda anız yerlerinin sürülmesini isteyebileceklerini vurgulayan Hepokur, "Otlar nemli durursa ona da çok büyük fayda sağlar. Bu mevsimde nohut işleniyor ve nohuda zarar verebilir. Kalanlar varsa bir an önce nohudu kaldırmasını isteriz" diye konuştu.






Kaynak: AA