İmam Hatipliler İle Yetimler 'Kardeşlik Gecesi'Nde

Türkiye'nin 27 ilinden gelen 420 imam hatipli genç ile 420 kimsesiz çocuk, Bağcılar Belediyesince düzenlenen "Kardeşlik Gecesi"nde buluştu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Halk Sarayı'ndaki geceye İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneğince (ÖNDER), Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen "Onun Kimsesi Benim" projesi kapsamında İstanbul'a gelen gençler katıldı.

Gecede konuşma yapan ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, imam hatipliler ve kimsesiz çocuklar için çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini dile getirdi.
Korkut, projeyle imam hatipli öğrenciler ile yetim çocukların kardeş olduğunu belirterek, "Proje sayesinde onların her zaman birbirlerinin yardımına koşmaları gerektiğini hissettirdik. Bu gençler, geleceğin mimarları olacak. Sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, yalnız olmadığı fikrine sahip çocuklar, ülkenin refahında da önemli rol oynayacaklar" diye konuştu.

Projeye destek olanlara plaket verilmesiyle son bulan programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı AR-GE Proje Daire Başkanı Mehmet Aydoğan, Kredi Yurtlar Kurumu İstanbul Bölge Müdürü Cemil Bağlama ve rehber öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA