Samsun'un En İşlek Caddesi İstimlak Yapılamaması Nedeniyle Kapatılacak

Samsun'un en işlek caddesi Mecidiye Caddesi'nin 171 metrekarelik bölümünün 56 yıllık tapusunun sahiplerinin, Büyükşehir Belediyesi arsayı istimlak yapmazsa beton tuğla örerek yolu yaya trafiğine kapatacakları bildirildi.

İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'nde bulunan ve Samsun'un en işlek caddesi Mecidiye Caddesi'nin 171 metrekarelik bölümünün eski senatör Cemalettin Bulak'a ait olduğu tapuda tespit edilmiş, geçtiğimiz yıllarda Bulak'ın vefatı üzerine 8 mirasçısı Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce kullanılan caddenin kendine ait bölümünü almak için mahkemeye başvurmuştu. Mahkemeyi kazanan mirasçılar avukatları Ertuğrul Mehmet Avcı ve Ata Giritli aracılığıyla Tapu Kadastro Müdürlüğüne müracaat edip, alanı tespit ettirdi.
Bu gelişme üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi, mirasçıları arsalarının yan tarafında bulunan bir bina ile şuurlandırdı. Mirasçılar, şuurlandırmaya karşı Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne dava açarak dava kazandı. Belediyenin itirazı da red edildi.
Bu gelişme üzerine mirasçıların avukatı Ertuğrul Mehmet Avcı, Mecidiye Caddesi üzerinde inceleme yaptı. Avcı, müvekkilinin Samsun dışında olduğunu ve cuma günü şehire gelerek caddenin kendisine ait olan bölümünü tuğlalarla kapattıracağını söyledi.

Mecidiye Caddesi'nin yaya trafiğine kapatılmaması için belediyenin istimlak yapması gerektiğine işaret eden Avcı, "Müvekkillerimize ait bu arsayı Büyükşehir Belediyesi 1971 yılından bu yana hiç bir bedel ödemeden kullanmaktadır. Kamusal alan olan Mecidiye çarşısı girişindeki trafiğe kapalı cadde üzerinde kalan parselde müvekkillerimiz hiç bir tasarrufta bulunmamıştır. Tapulu arsalarına bir yapı inşa edememişlerdir. Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma bedeli ödememek için, 1968 yılında yapılmış olan bir iş hanı ile müvekkillerimizin parselini şuurlandırarak her iki parsel sahibi de belediye tarafından mağdur edilmiştir" diye konuştu.

Mahkemenin şuurlandırma için yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ve belediyenin itirazını red ettiğine işaret eden Avcı, "Büyükşehir Belediyesi bu arsayı kamulaştırma bedelini ödeyip almadığı sürece arazi müvekkillerimizindir. Müvekkillerimiz de araziyi hafta sonu tuğla örerek kapacaktır" dedi.


Kaynak: AA