Silifke Halk Eğitim Merkezinde Hijyen Kursları Başladı

Silifke Halk Eğitim Müdürlüğü Hijyen Eğitim kursları vermeye başladı.


Sağlık ve İçişleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca hazırlanan ‘Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ 5 Temmuz da denetlenmeye başlıyor.

Buna göre kantin işletmecisi, dövmeci, hamam görevlisi, pastacı, makyöz, garson gibi çeşitli alanlara çalışanların hijyen sertifikası bulundurmak zorundalar aksi takdirde 250 ile Bin TL arasında para cezası uygulanacak

Silifke Halk Eğitim Müdürü Musa Köroğlu hijyen eğitimi hakkında bilgi verdi. Köroğlu, “Sağlık Bakanlığının ve Tarım Müdürlüğünün denetimleri artınca bu alanda kuaförlük, meyve sebze satış elemanlığı, şarküteri, bakkal, aşçı, et ve et ürünleri işletmeciliği, otel, motel ve pansiyon işletmeciliği, pastacılar, süt işleme elemanları hijyen eğitimi almak için müracaat ettiler. Bu müracaatlar gerekçesiyle 64 tane kurs açtık, kurslarımızda 2 Bin 560 kişi eğitimden geçti. Bu süreç kurslarımız 5 Temmuz tarihinden sonra da açılmaya devam edecek. Ancak 5 Temmuz tarihi itibariyle kontrollere başlayacaklar, sertifikası bulunmayanlara ceza yazılacak. Vatandaş bize gelip müracaat edip açılmayan kurs yok hali hazırda açılması gereken bir çok kurs var. Cilt bakımı, takı, dövme, güzellik, saç bakım hizmetleri, pazarlama ve perakende satış hizmetleri, gıda teknoloji hizmetleri, toplum sağlığı koruyucu hizmetleri bunun altında sıralanan açılabilecek kurslar var” dedi.

Yeni kurslarında açılmaya devam ettiğini ifade eden Köroğlu, “Kurslarımız 5 Temmuz tarihi ile kısıtlı değil. 5 Temmuz tarihinden sonra da müracaat olduğu taktirde kurslarımızı açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA