İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçıları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları kınadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde sanatçılarla düzenlediği basın toplantısında, insani duyarlılık çerçevesinde bir araya geldiklerini belirterek, Gazze'de bir katliam yapıldığını söyledi.

Tiyatro emekçileri olarak İsrail'in Gazze'ye yaptığı insanlık dışı katliamı lanetlediklerini ifade eden Çevik, Türkiye'nin tarihsel gerçekliğinde bulunan "Mazlumun yanında, zulmün karşısında" olmak adına mesleki sessizliği bozduklarını kaydetti.

Çevik, Gazze'ye yapılan saldırılara dikkat çekmek istediklerini dile getirerek, "Gazete ve televizyonların ilk haberleri Filistin ama devamı magazin... Savunmasız binlerce Filistinlinin üzerine en vahşice bombalar yağarken, bu katliam enteresan bir şekilde orantısız güç kavramıyla neredeyse geçiştirilmeye çalışılıyor. Adında İslam olan ülkeler susuyor. Medeniyet denilen batı ve Vatikan susuyor. Herkesin ağzında orantısız güç ezberi... Filistinliler orucunu bombayla bozuyor. Bayramını bombayla yapıyor. Cenazelere bile bombalar atılıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA