İsrail'in Gazze'ye Saldırısı

Eskrim Federasyonu BaşŸkanı Müminhan Bilgin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişŸkin, "Katil İsrail askerlerinin ölüm yağŸdırdığŸı Filistin halkının devam eden direnişŸinin, Allah'ın izniyle muhakkak zaferle sonuçlanacağŸına yürekten inanıyorum" ifadesini kullandı.

Bilgin, yaptığŸı yazılı açıklamada, "çocuklara, kadınlara ve masum sivillere bombalarla, ağŸır silahlarla saldıran, Filistinlileri katleden, sakat bırakan, yurtlarından eden İsrail devlet adamlarının", bir gün savaşŸ suçlusu olarak yargılanacağŸına dair umutlarını koruduklarını bildirdi.
BaşŸta BirleşŸmişŸ Milletler olmak üzere, uluslararası kuruluşŸlar ve batılı devletlerin Filistin'deki soykırıma sessiz kalarak, katliama ortak olduğŸunu belirten Bilgin, şŸunları kaydetti:
"YaklaşŸık yarım asırdır kendi topraklarında zulüm gören ve İsrail devletinin sorumsuz yöneticilerinin talimatlarıyla katil İsrail askerlerinin ölüm yağŸdırdığŸı Filistin halkının devam eden direnişŸinin, Allah'ın izniyle muhakkak zaferle sonuçlanacağŸına yürekten inanıyorum. Devletimiz ve milletimiz, her zaman olduğŸu gibi yine mazlum Filistin halkının yanında olmaya bugün de devam etmektedir.
ǜlkemizde, Filistin'de şŸehit olan yüzlerce Müslüman için ilan edilen 'üç günlük yas', bu davaya ne kadar duyarlı olduğŸumuzun da göstergesidir. Bu duygu ve düşŸüncelerle, Filistin'de akan kanın bir an önce durmasını Allah'tan niyaz ediyor, Filistin'de yaşŸanan katliam için BirleşŸmişŸ Milletleri göreve davet ediyoruz."
 
Kaynak: AA