Koruyucu Aileler ve Çocukları İçin İftar Programı Düzenlendi

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’in eşi Sema Akdemir, protokol eşlerinin katılımı ile çocuk yuvalarında barınan çocuklara kucaklarını açarak onlara sıcak bir aile ortamı sunan ‘Koruyucu Aileler’ ve çocukları için iftar programı düzenledi.

Koruyucu Aileler ve Çocukları İçin İftar Programı Düzenlendi

İftar öncesi koruyucu ailelerinin bulunduğu masaları tek tek gezen Sema Akdemir, aileler ile yakından ilgilenip, çocuklarla bir süre sohbet etti, istek ve sorunlarını dinledi. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Sema Akdemir, çocukların fiziksel, ruhsal ve psikolojik yönden sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyan, güven veren, seven, ihtiyaçlarını karşılayan sıcak bir aile ortamına ihtiyaç duyulduğunu belirterek; çocukların ihtiyaçlarının karşılandığı sıcak aile ortamında büyümeleri, onların sağlıklı ve topluma yararlı bir birey olmasında en önemli faktör olduğu kaydetti.

Konuşmasında gelişmiş ülkelerde korunmaya muhtaç çocukların yüzde 80’inin koruyucu aile hizmetinden faydalandığını ifade eden Sema Akdemir, “Ülkemizde ise bu oran Sayın Başbakanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen ‘Gönül Elçileri’ programı neticesinde yüzde 7’den yaklaşık yüzde 25’e çıkmıştır. Bu asla yeterli bir seviye değildir. Bütün bakıma muhtaç çocuklarımızı koruyucu aile hizmetinden faydalandırmak, onları sıcak aile ortamına kavuşturmak bizim sorumluluğumuzdur.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında koğuş tipi yurt ve yuvaların terk edilerek, kapasitesi düşürülen kurumlarda sıcak ev ortamları oluşturulduğunu, Sevgi ve Çocuk Evleri gibi alternatif hizmet modelleri hayata geçirilerek çocukların sıcak aile ortamını yaşaması sağlandığını ifade eden Sema Akdemir, “Ne yaparsak yapalım biliyoruz ki, hiçbir hizmet modeli, hiçbir düzenleme bir çocuğun kendi ailesinin ya da koruyucu ailesinin yanındayken duyacağı güveni, mutluluğu sağlayamaz. Dolayısıyla önce de sonra da aile demeliyiz. Çocuklarımızın Sevgi Evleri'nde yaşıyor olması, bizleri mutlu etse bile ulaşmak istediğimiz sonuç bu değil. Bundan geçici bir süre için huzur duyabiliriz. Çünkü biliyoruz ki, bütün çocuklarımızı aileye kavuşturmadan vicdanımızın sesi susmayacak. Zira vicdanını yitirmiş bir toplum merhametini yitirmiştir, adalet duygusunu yitirmiştir, yolunu yitirmiştir. Kısacası geleceğini yitirmiştir. Bundan dolayı bizler, koruyucu aile hizmetini topluma en iyi şekilde anlatmakla yükümlüyüz. Sabırla, inançla, sevgi ile çalışıp Yunus gibi yüreklerimizde hiç sönmeyecek ateşler yakıp gönlü kırık çocuklarımızın gönüllerini onarmalıyız. Bu gerçekten de bir gönül işidir. Zorla, baskı ile rica ile para ile yapılacak bir iş değildir. Böyle olduğu için de fevkalade anlamlı ve önemlidir.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sema Akdemir ve protokol eşleri tarafından, Koruyucu Ailelere hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

Kaynak: İHA