Ses Üyeleri Enflasyon Farklarının Ödenmesini İstiyor

Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi üyeleri, enflasyon farklarının hükümet ya da Sağlık-Sen tarafından ödenmesini istedi.

Ses Üyeleri Enflasyon Farklarının Ödenmesini İstiyor

Osmangazi Üniversitesi Mermer Salon önünde basın açıklaması yapan SES Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu, her yıl bütçe görüşmelerinde gelir vergisi oranlarının belirlendiğini, oranlara göre birçok kişinin temmuz ayında yüzde 20 vergi oranını gireceğinden maaşından yüze 5 kesinti olacağını söyledi.

“Bu yıl imzalanan satış sözleşmesinde ek ödeme oranları sabitlenmiştir” diyen Mutlu, “Bu nedenle ek ödemelerimize zam gelmemiştir. Ek ödemenin çıkartılması ise emekliliğimize yansımayacak olmasıdır. Birçok arkadaşımız emekli maaşı ile geçinemeyeceğinden emekli olamamaktadır. Aynı zamanda emekliliğimize yansımayan bu ücretlerden vergi kesilmeye de devam edilmektedir. Kamu emekçileri 2014 yılı için satış sözleşmesinden 122,5 TL zam almıştır. Bu zam yılsonuna kadar geçerlidir. Maaşlarımızın yüzde 6 sına tekamül etmektedir. Şu anda ise açıklanan enflasyon yüzde 10’a yaklaşmıştır. Gerçek enflasyon ise yüzde 20 civarındadır” ifadelerini kullandı.

Ücretlerin bir bordroda toplanmasını emekliliğe yansıtılmasını, performans uygulamanın kaldırılması, sağlık ve sosyal hizmet tazminatının ödenmesini isteyen Mutlu, şöyle devam etti:
“Bu kayıpların toplu sözleşmeyi imzalayarak kamu emekçilerini büyük kayıplara uğratan hükümetin ya da Sağlık-Sen'in ödemesini talep ediyoruz. Sendikalar patronların, yönetenlerin değil, kamu emekçilerinin çıkarlarını korumalıdır. Tek şansımızın birlikte mücadele ederek kazanımla gerçekleşeceğini biliyoruz. Kamu emekçilerinin tek dostunun SES olduğunu bir kere daha hatırlatmak istiyoruz.”
Kaynak: İHA